Objavljene skice Golfa GTI, posebnog izdanja za 50. obljetnicu

Početkom mjeseca Volkswagen je na CES-u prikazao novog Golfa, još uvijek kamufliranoga ali s dodatkom ChatGPT-a i dodatno digitaliziranom unutrašnjošću. Potom je njihov glavni dizajner najavio i GTI izvedbu

Autonet.hr utorak, 23. siječnja 2024. u 08:00

Volkswagen ove godine obilježava 50 godina svojeg najuspješnijeg modela novijeg doba, Golfa. Tim povodom još će jednom staviti naglasak na njega, i to na klasične (ne električne) modele, prije nego se zauvijek oprosti od motora na fosilna goriva. U skladu s tim početkom je mjeseca na sajmu CES u Las Vegasu bio prikazan dodatno digitalizirani i modernizirani Golf 8. generacije, a potom smo dobili i skice modela GTI, koji će također biti predstavljen tijekom godine.

Njih je na Instagramu podijelio glavni Volkswagenov dizajner Andreas Mindt, što je popraćeno i kratkim službenim videom na YouTube kanalu proizvođača. Ono što na ovim "teaserima" vidimo jest sasvim prepoznatljivi Golf, unaprijeđen i dotjeran za obljetnicu, nešto agresivnijih i čišćih vanjskih linija, uz zadržavanje svega onoga što Golf GTI čini dugogodišnjom perjanicom ponude.

Premijera je, zaključit ćemo, na pomolu, no iz Wolfsburga još ne otkrivaju kada će točno započeti sa svečanom proslavom 50. rođendana Golfa i otkriti redizajnirani model te novi GTI.