Pa svi su ti procesori sposobni za daleko vise od 80 fps. Sve od i5 10600k nadalje i svi Ryzen 5xxx, 7xxx, 9xxx. Cak i s 9070 XT, ako negdje i padnem na 80-90 fps (vrlo vrlo rijetko), to nije radi proca nego radi grafickih detalja. Kad slusas odredene ljude tu s foruma reklo bi se da se nemoguce igrati na icem ispod 7800X3D, ko da su svi competitive FHD all low igraci kojima treba 500 fps.
Imaš pravo nije teško gurat 80fpsa u većini igara, ali kad već imaš hrr monitor, onda je šteta da grafa nije napucana do kraja.
Ali je. Znaci doslovno sam usporedivao 4 igre (i hrpu bencheva) izmedu svojeg 5800X i 9070 XT i konfe s 9800X3D i 9070 XT, na 2k max detaljima (i to bez RT jer ga ne koristim), i rezultati su mi svugdje jedno 2-3 FPS ispod tih s 9800X3D. A i ta razlika je rekao bih prije do PCIE 3.0 vs PCIE 5.0 nego do razlike u procesorima.
Svi se boje tog bottlenecka ko babaroge a cini mi se da jako malo ljudi kuzi o cemu se zapravo prica nego ne shvacajuci tematiku ponavljaju nesto sto su vidjeli na internetu, a sto je vrlo cesto totalno drugi i isforsirani scenarij u svrhu reviewa procesora i slicno.