Tržišna vrijednost Tesle pala ispod bilijun dolara

poruka: 36
|
čitano: 6.294
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Tržišna vrijednost Tesle pala ispod bilijun dolara".
7 mjeseci

Napuhani balon počeo puštat.

Moj PC  
13 2 hvala 0
3 godine

Strašno.

Kako će to Štrumpova podguzna muha preživjeti.

合氣道
Moj PC  
4 2 hvala 0
6 godina

Vidio sam neki dan u gradu Teslu s naljepnicom: "I bought this before Musk became toxic". Mogu razumijeti čovjeka, da se jadan srami svog auta.

12 2 hvala 0
15 godina
Re: Tržišna vrijednost Tesle pala ispod bilijun do
Space Cadet kaže...

Vidio sam neki dan u gradu Teslu s naljepnicom: "I bought this before Musk became toxic". Mogu razumijeti čovjeka, da se jadan srami svog auta.

Ima par varijacija na istu temu...na primjer "I bought this before Elon went crazy." ...uz pojasnjenje: This sticker is a must-have for any Tesla driver who likes to send a little wink to the world.

16 godina

Problemi s kvalitetom i opozivi vozila

Tesla je povukla više od 362.000 vozila u SAD-u zbog različitih problema, uključujući sigurnosne pojaseve i kočnice za parkiranje.

Razumijem da je teško razviti, da sustav radi autonomno, treba tu puno krvi proliti, ali ovo....

I thought that I heard you laughing I thought that I heard you sing I think I thought I saw you try But that was just a dream That was just a dream
Moj PC  
5 1 hvala 0
15 godina

Počelo kao fora, promjene,,,  a sad je hmmm... o ukusima se ne raspravlja, se kaže, ali većina kineza su elegantnija i ljepša u dizajnu, tesla je tako sterilna, bzvz......  to nema veze sa autom, osim možda taj high tech... ali i to je upitno. Plus onaj veliki ekran u sredini, kao igračka djeluje, a ne auto.

3 1 hvala 0
16 godina
Probat ću skratit.

Želim kupiti Tesla Model 3| ID 3/4 | Ioniq 6, što mi nudite.

ID 3/4 regularna cijena.

Ioniq 6 - 6 do 12 mjeseci čekanje imamo par za odmah isporuku 51260€ ali poslat ćemo vam ponudu. Ponuda 41k € long range, neka metalik siva boja, winter paket. Znači 10k manje od oglašene cijene.

Zadnje se javljaju nakon par dana iz Tesle zovu. Kažem što mi nude za Ioniq 6 i za koje novce. Nudite li mi isto ili nešto bolje. Za te novce dobijete bijeli TM3 2025, znam ali dajete li mi neki popust, vidjeli ste što mi nude za ioniq 6. Ne.
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.2.2025 15:19 (Gajotres).

1 0 hvala 1
15 godina

toliko o zelenoj mafiji koji su se busali u prsa kako su električni auti budućnost i kako su ekološki super ,naravno dok su postojali poticaji i dok je punjenje auta bilo besplatno sad kad toga više nema tesla i ostali el auti odjednom ne valjaju ma marš

nije važno sudjelovati važno je pobijediti
Moj PC  
1 8 hvala 0
4 godine
Ko kaže da ostali električni auti više ne valjaju? Članak govori samo o tesli
4 godine
Ko kaže da ostali električni auti više ne valjaju? Članak govori samo o tesli
17 godina

Stari Y je najprodavaniji auto vec par godina za redom. Napravili su novi Y i masu ljudi ceka novi model. Uzel bi novi Y ali dolaze Kinezi koji su ljepsi pa cekam. Izmedu ostalog je stari Y imal kamatu 1,49% a novi ima 4,30% na leasing.
VW je smanjil cijene i ima leasing ispod 2%. Uglavnom ima masu novih modela koji nisu toliko losiji od Tesle i Tesla se ne dopada svima. Mene vise zanimaju brojke od treceg mjeseca pa na dalje kad krene masovna isporuka novog modela Y.

Na kraju dana je Musk kriv zasto mnogi ne kupuju Teslu. Auto ko auto je jos bolji nego prije i kosta manje ako se usporedi oprema, domet ...

EDIT:

Isporuka novog modela Y je "Voraussichtliche Auslieferung: Mai – Jun 2025" tak da imali budu oni sad laganu stagnaciju od mjesec, dva.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.2.2025 16:41 (NEW_MAN).
11 godina

Kakav gazda - takav auto .. Pametnom dosta. Baterije nažalost tehnološki kasne za svim ostalim rješenjima, 

trebat će godine da naprave dovoljno jeftinu , izdržljivu i sigurnu bateriju. Sa razvojem naprednih baterija krenulo se debelo - prekasno ..

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.2.2025 17:16 (W2000).

1 2 hvala 0
17 godina
Gajotres kaže...
Probat ću skratit.

ID 3/4 regularna cijena.

Ioniq 6 - 6 do 12 mjeseci čekanje imamo par za odmah isporuku 51260€ ali poslat ćemo vam ponudu. Ponuda 41k € long range, neka metalik siva boja, winter paket. Znači 10k manje od oglašene cijene.

Zadnje se javljaju nakon par dana iz Tesle zovu. Kažem što mi nude za Ioniq 6 i za koje novce. Nudite li mi isto ili nešto bolje. Za te novce dobijete bijeli TM3 2025, znam ali dajete li mi neki popust, vidjeli ste što mi nude za ioniq 6. Ne.

Pogledaj BYD Seal. Super auto. Ja ga najvjerojatnije kupujem ove godine. Idući mjesec se otvara salon u Zagrebu.

It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society
17 godina
W2000 kaže...

Kakav gazda - takav auto .. Pametnom dosta. Baterije nažalost tehnološki kasne za svim ostalim rješenjima, 

trebat će godine da naprave dovoljno jeftinu , izdržljivu i sigurnu bateriju. Sa razvojem naprednih baterija krenulo se debelo - prekasno ..

Kakav gazda takav auto? Musk je lik iz bajke, ali je Tesla bolji auto od svakog EU i USA proizvodaca automobila. Od svakog i svih, a kosta manje!

Baterije su jeftine, izdrzljive i sigurne. Problem je kapacitet ali i na tome rade. BYD planira imat solid state bateriju do 2027.

Vec postoje baterije sa milijun kilometara garancijom na deset godine ili 1,5 milijuna kilometara na 15 godina.

https://cnevpost.com/2024/09/14/catl-launches-battery-electric-buses/#:~:text=The%20battery%20has%20a%20service,industry%2C%20according%20to%20the%20company.

Do kraja 2026. bude jeftinije zamijeniti baterije na EV nego motor u ICE autu, isto tako bude do kraja 2026. jeftinije proizvesti EV nego ICE auto.

17 godina
cinco44 kaže...
Gajotres kaže...
Probat ću skratit.

ID 3/4 regularna cijena.

Pogledaj BYD Seal. Super auto. Ja ga najvjerojatnije kupujem ove godine. Idući mjesec se otvara salon u Zagrebu.

Vozil sam novi Sealion 7 prije par dana i auto je za Enyaq ili ID.4 svemirski brod iz osme galaksije i trinaeste dimenzije.

4 godine
suspendiran
NEW_MAN kaže...
cinco44 kaže...
Gajotres kaže...
Probat ću skratit.

ID 3/4 regularna cijena.

Vozil sam novi Sealion 7 prije par dana i auto je za Enyaq ili ID.4 svemirski brod iz osme galaksije i trinaeste dimenzije.

Jesi ti sjedio ikada u barem Golfu 2 na kaj to lici taj Sealion, dakle škart teski od skaja i plastike koji ce se raspasti u par godina, auto takvih gabarita da covjek jedva ispod zadnjeg sjedala stavi stopalo, glava mu zapinje za krov, 5-to mjesto nepostojece! Prtljaznik nepostojeci golf 4 ima 2x iskoristiviji volumen od ovoga dalje od 5 minute nisam ni gledao jer je Dačija za ovo sveto pismo

Intel i5 14600Kf@6.0Ghz Asrock Z790 Pro Rs Asus Rtx 4070 Ti Super 16gb @3ghz Thermalright Frozen Prism 360mm GskiLL 4x16GB DDR5 6400 cl30 Trident Z5 Samsung 28" LU28R55 4K
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.2.2025 18:38 (Boris grozni).
17 godina
Boris grozni kaže...
NEW_MAN kaže...
cinco44 kaže...
Gajotres kaže...
Probat ću skratit.

ID 3/4 regularna cijena.

Jesi ti sjedio ikada u barem Golfu 2 na kaj to lici taj Sealion, dakle škart teski od skaja i plastike koji ce se raspasti u par godina, auto takvih gabarita da covjek jedva ispod zadnjeg sjedala stavi stopalo, glava mu zapinje za krov, 5-to mjesto nepostojece! Prtljaznik nepostojeci golf 4 ima 2x iskoristiviji volumen od ovoga dalje od 5 minute nisam ni gledao jer je Dačija za ovo sveto pismo

Pola auta je u Nappa leather, cak je i pretinac presvucen s kozom. Ja sam 185cm i nisam dodirival krov s glavom. Nisi auto videl niti vozil ali se bude raspal jer ima plastike. Od cega se reade drugi auti? Mercedes za 100k ima vise plastike po vratima nego ovaj BYD. Ides na ignore jer seres a pojma nemas i dalje od Youtube nisi bil.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.2.2025 18:53 (NEW_MAN).
4 godine
suspendiran

Mozda nisi vidio:

Intel i5 14600Kf@6.0Ghz Asrock Z790 Pro Rs Asus Rtx 4070 Ti Super 16gb @3ghz Thermalright Frozen Prism 360mm GskiLL 4x16GB DDR5 6400 cl30 Trident Z5 Samsung 28" LU28R55 4K
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Ne treba biti prorok da se predvidi da će dionice leći još barem 30%, a možda i više ...

1 0 hvala 0
17 godina
pet kaže...

Ne treba biti prorok da se predvidi da će dionice leći još barem 30%, a možda i više ...

Pogledaj samo 6 mjeseci u natrag dionice od BYD i Xpeng. BYD je fix drugi najveci na svijetu kroz godinu dvije, a ovaj Xpeng je mali Startup i dionice im "nist ne vrijede" tak da ima debelo debelo lufta prema gore. Cak i Xiaomi raste ko lud. Pogledaj i Xiaomi 6 mjesci u natrag. Zakasnil sam dva mjeseca :(

16 godina
cinco44 kaže...
Gajotres kaže...
Probat ću skratit.

ID 3/4 regularna cijena.

Ovo je bio razgovor, kažem ženi ajmo sačekati treči mjesec da vidimo uživo i cijene da saznamo. Ioniq izgleda kao porše. Ali možemo možda dobiti više za novac kod BYD. Ioniq izgleda kao porše. Daj vidi slike od Seala. Ioniq izgleda kao porše. Išao sam onda odraditi štreberski dio i auto je stvarno dobar. Meni je jedina bitna stvar bila da auto može zimi odradit Samobor - Slavonski Brod relaciju pošto je to 90% mojih dugih putovanja. 

Proba li ga prošli tjdan ali Ultimate verziju. Auto je top samo oni retrovizori unutar auta a vani kamere su mi teži fail. Nisam mogao odrediti što mi smeta ali mi smeta. Na kraju sam našao dobar komentar gdje kaže da mu fali dubina slike. 

Uzeli smo model s normalnim retrovizorom, u ponedeljak ćemo ga pokupiti. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.2.2025 21:08 (Gajotres).
15 godina

Mozete pricat sto hocete, Tesla Model Y je s razlogom najprodavaniji automobil svijeta u 2023., 2024. a tako ce biti i u 2025. s novim Modelom Y koji je sad znatno bolji od prethodnika. 

Tesle su najbolji i najsigurniji elektricni automobili na cesti. Koju god recenziju da pogledate, to je jednostavno cinjenica. 

Onaj tko je dovoljno glup da zbog neslaganja s politikom nekog CEO-a kupi za iste ili vece novce inferiorniji proizvod, to je onda vec njegov problem. Ja si nikad ne bih dozvolio da politika ili neciji politicki stavovi utjecu na to sto cu ja kupiti. 

Musk je imao hrabrosti stati na zulj dubokoj drzavi, zavrnuti pipu kriminalcima sirom svijeta. Napao je korupciju i sad korupcija napada njega. Pogledajte samo nase medije i sve je jasno. Tocno vidis tko je financiran iz americkih izvora i koga politika zaustavljanja dotoka novca najvise boli. Jer ne laje pas radi sela... 

5 10 hvala 0
15 godina
=XFX=PlayHard kaže...

Mozete pricat sto hocete, Tesla Model Y je s razlogom najprodavaniji automobil svijeta u 2023., 2024. a tako ce biti i u 2025. s novim Modelom Y koji je sad znatno bolji od prethodnika. 

Tesle su najbolji i najsigurniji elektricni automobili na cesti. Koju god recenziju da pogledate, to je jednostavno cinjenica. 

Onaj tko je dovoljno glup da zbog neslaganja s politikom nekog CEO-a kupi za iste ili vece novce inferiorniji proizvod, to je onda vec njegov problem. Ja si nikad ne bih dozvolio da politika ili neciji politicki stavovi utjecu na to sto cu ja kupiti. 

Musk je imao hrabrosti stati na zulj dubokoj drzavi, zavrnuti pipu kriminalcima sirom svijeta. Napao je korupciju i sad korupcija napada njega. Pogledajte samo nase medije i sve je jasno. Tocno vidis tko je financiran iz americkih izvora i koga politika zaustavljanja dotoka novca najvise boli. Jer ne laje pas radi sela... 

14 godina
Kupujem novi auto te sam u zadnja 3-4 mjeseca sam obišao više auto kuća i probao puno automobila. Po mom mišljenju, interijer kineza, ali i tesle je puno lošiji u odnosu na Njemačke i ostale zemlje dalekog istoka. VW je bolji od Škode (po interijeru), ali meni ne toliko za tu razliku u cijeni.

U Tesli se vozim često, model Y, i auto je iznutra loš, kvaliteta je neuvjerljiva.

Ne planiram dalje raspravljati na tu temu, jer sam u ova 3 mjeseca shvatio da su ljudi previše vezani uz brand, a to se vidi i po ovoj temi.

Kupi šta ti paše i to je to.
You have to be odd to be number one
Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
Top Bugovac kaže...
Kupujem novi auto te sam u zadnja 3-4 mjeseca sam obišao više auto kuća i probao puno automobila. Po mom mišljenju, interijer kineza, ali i tesle je puno lošiji u odnosu na Njemačke i ostale zemlje dalekog istoka. VW je bolji od Škode (po interijeru), ali meni ne toliko za tu razliku u cijeni.

U Tesli se vozim često, model Y, i auto je iznutra loš, kvaliteta je neuvjerljiva.

Ne planiram dalje raspravljati na tu temu, jer sam u ova 3 mjeseca shvatio da su ljudi previše vezani uz brand, a to se vidi i po ovoj temi.

Ljudi imaju potrebu nesto iracionalno obozavati ili mrziti. Nisu ni svjesni toga nazalost. Tesla bi bila jako dobar primjer tih mentalnih potreba. 

16 godina
Ja nisam protiv Tesle ali već dosta dugo radim usporedbe i kalkulacije. Moj top choice bi bio Tesla ali ako uključim vlastitu malograđanštinu da pokažem susjedstvu.

S druge strane Tesla nije ni u top 10 najpouzdanijih marki. To je kompjuter oko kojeg je napravljen auto. Sad glede same kvalitete recimo interijera. Bez obzira što sam kupio Ioniq 6, on i Tesla mi iznutra izgledaju i imaju lošiji osječaj pod rukom od moje Corole.

IMHO pad prodaje Tesle je čekanje na novi model Y plus u petom mjesecu objavljuju najavljuju skužbeno model Q. Druga stvar konkurrncija se jakoooo pojačala. 2025 je prekretnica za EU po pitanju ICE auta i cijene moraju padati a Tesla još ne spušta cijene.
17 godina
Top Bugovac kaže...
Kupujem novi auto te sam u zadnja 3-4 mjeseca sam obišao više auto kuća i probao puno automobila. Po mom mišljenju, interijer kineza, ali i tesle je puno lošiji u odnosu na Njemačke i ostale zemlje dalekog istoka.

Zanimljivo. I ja sam obišao više salona i po mom mišljenju interijer Kineza je većinom bolji nego interijer Švaba. Pa ako nije problem, koji točno Kinez i po kojoj cijeni je puno lošiji od kojeg točno Švabe i po kojoj cijeni? Hvala.

It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society
15 godina
Top Bugovac kaže...

Ja govorim o novom osvjezenom Modelu Y. U novom se sigurno nisi jos vozio jer je tek pred tjedan dana stigao u Hrvatsku. Meni je interijer novog MY perfekcija. 

17 godina
=XFX=PlayHard kaže...
Top Bugovac kaže...

Ja govorim o novom osvjezenom Modelu Y. U novom se sigurno nisi jos vozio jer je tek pred tjedan dana stigao u Hrvatsku. Meni je interijer novog MY perfekcija. 

Ekipa nije Teslu vidla nego na cesti ali je auto los :)

Novi Y nema jedan komad plastike u interijeru koji nije tapeciran. Znaci nema nigdi plastike! Sve je presvuceno i tapecirano, sve.

Molim vas lijepo da mi pronadete auto koji ima veci prtljazni prostor. Domet 600km, 5,6sekundi do sto ili bolje, mrezu punionica koje jednostavno rade. Znaci dodes uzmes kabel i piknes u auto, that is it. Sve to za 49k.

Primjera radi jedan Enyaq slicno opremljen ali losiji po svemu kosta 55k. Znaci Enyaq ima manji prtljaznik, manji domet, sporije ubrzava, infotainment je losiji, sve ali sve je losije i kosta 55k! Po meni je Enyaq jedini auto koji nije Tesla i dolazi u obzir, ali je 6k skuplji te losiji po svemu! 

nuff said

15 godina
NEW_MAN kaže...
Po meni je Enyaq jedini auto koji nije Tesla i dolazi u obzir

Sta se dogodilo sa kinezima?? 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice