Nasljednik Nintendo Switcha bit će predstavljen prije travnja sljedeće godine

Nakon mnogih nagađanja bez službenog pokrića, predsjednik Nintenda konačno je potvrdio kada će tvrtka prikazati javnosti nasljednika popularnog Switcha

Matej Markovinović četvrtak, 9. svibnja 2024. u 11:17
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Predsjednik Nintenda Shuntaro Furukawa podijelio je nekoliko novih detalja o nasljedniku Switcha te najavio da će biti predstavljen tijekom ove fiskalne godine koja inače završava 31. ožujka 2025.

„Predstavit ćemo nasljednika Nintendo Switcha unutar ove fiskalne godine. S time će proći više od devet godina otkako smo najavili postojanje Nintendo Switcha još u ožujku 2015. godine“, objavio je Furukawa na X-u.

U objavi je također istaknuo da će Nintendo Direct biti održan ovoga lipnja s fokusom na novu softversku stranu Nintendo Switcha za drugu polovicu 2024. godine, ali napominje kako tijekom te prezentacije nasljednik konzole neće biti spominjan.

U svakom slučaju, objava Furukawe potvrđuje da će nova Nintendova konzola biti prikazana u prvom kvartalu sljedeće godine, što se, među ostalom, nagađa već neko vrijeme.

Podsjetimo, Nintendo Switch službeno je izašao na tržište 2017. godine s jedinstvenim hibridnim dizajnom koji mu je omogućavao upotrebu u prijenosnom načinu rada ili pak u obliku kućne konzole nakon što se poveže na namjenski stalak. Switch je u ovom trenutku prodan u preko 141 milijun primjeraka diljem svijeta, što ga čini trećom najprodavanijom konzolom svih vremena.

Trenutno ga se može kupiti u tri modela – standardnom, Lite i OLED.