Uvjeti korištenja

Dobrodošli na stranice Buga!

Bug d.o.o. (u tekstu – Bug) vam omogućuju korištenje usluga i sadržaja ovih stranica regulirano ovim uvjetima korištenja. Korištenjem stranica i servisa koji pripadaju ovoj domeni smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima korištenja, te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju. Stoga – pažljivo pročitajte o svojim obavezama i pravima.

Registracija korisnika

Registracijom korisnik dobiva podatke o korisničkom računu - korisničko ime i lozinku. Korisnik je dužan čuvati podatke o korisničkom računu, te je u potpunosti odgovoran za svu štetu nastalu neautoriziranim korištenjem svog korisničkog računa. Završetkom registracije korisnik prihvaća odgovornost za sve aktivnosti uzrokovane uporabom usluga na Bugovim stranicama.

Ne dajte svoje podatke drugima, čuvajte ih na sigurnom mjestu, za njihov gubitak ili neovlašteno korištenje sami ste odgovorni.

Sadržaj i usluge, prava promjena

Bug zadržava pravo promjene izgleda, sadržaja i uvjeta korištenja ovih stranica kao i svih servisa i podstranica koje su sastavni dio ovoga portala bez obaveze prethodne najave i nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

Bug se odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz korištenja ovoga portala, ili je na bilo koji način vezana za njegovo korištenje za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja na portalu, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s korištenjem sadržaja i usluga ovoga portala.

Obveze korisnika

Korisnicima nije dopušteno:

  1. objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, pornografski, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način koji mi procijenimo neprimjerenim
  2. objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima,
  3. lažno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,
  4. manipuliranje informacijama u svrhu skrivanja porijekla sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem ovoga portala,
  5. objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,
  6. objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja,
  7. svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke,
  8. korištenje, na bilo koji način, Bugovih stranica za slanje komercijalnih priopćenja (spam)
  9. prikupljanje, čuvanje i objavljivanje bilo čijih osobnih podataka: drugih posjetitelja i korisnika portala ili bilo koga tko ne koristi usluge Bugovog weba.

Sadržaj koji smatramo nepodobnim ili ne odgovara uzvjetima korištenja bit će izbrisan, a korisnički račun registriranog korisnika ćemo bez prethodne ukinuti kršenja uvjeta korištenja.

Djela na štetu Buga ili korisnika i posjetitelja portala, a koja ocijenimo štetnim i neprihvatljivim, a nisu gore izrijekom navedena, bit će sankcionirana administrativno na portalu ili sudski

Autorska prava

Sav sadržaj na ovim stranicama zaštićen je autorskim pravima i ne smije se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka Buga.

Linkovi na druge web stranice i sadržaji dobiveni od korisnika

Kako nemamo nadzor nad dokumentima, podacima, informacijama na drugim Internet stranicama koje su linkane u tekstovima na našem webu, a koje su postavljene od uredništva i autora Buga, ili od strane korisnika foruma, u potpunosti se odričemo svake odgovornosti vezane uz sadržaj na tuđim stranicama čiji sadržaj ne stvaramo.

Ne odgovaramo za sadržaj stranica oglašivača na portalu te ni za kakvu štetu nastalu reklamiranjem..

Kod sadržaja koji razmjenjuju korisnici ne možemo garantirati točnost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja. Sadržaj koji krši pravne propise RH ili narušava ugled portala bit će uklonjen bez prethodne obavijesti. Nismo ni na koji način odgovorni za sadržaj ili gubitak i oštećenje sadržaja koji su nastali zbog korištenja ovih stranica portala.

Sadržaj koji objavljuju korisnici povremeno ili stalno možemo koristi u promotivne svrhe.

Ukidanje i zabrana korisničkog računa

Bug ima pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja korisničkog računa i/ili usluga za koje je korisnik registriran, bez prethodne najave i objašnjenja i ne snosimo odgovornost za bilo kakvu eventualnu štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa ili/i usluga.

Prenošenje sadržaja

Tiskani i elektronički mediji mogu prenositi autorska djela s portala isključivo uz prethodno izričito dopuštenje Buga, vlasnika portala.

Kolačići

Što je kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok raspon informacija. Ipak, sve informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite - web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im niste omogućili i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promijeniti postavke internetskog preglednika tako da sami odaberete hoćete li odobriti spremanje kolačića, da automatski pri zatvaranju internetskog preglednika obrišete spremljene kolačiće i slično.

Kako onemogućiti kolačiće?

Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u postavkama vašeg internetskog preglednika.

Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama Bug Onlinea.

Kakve kolačiće koristi Bug Online i zašto?

Bug Online koristi kolačiće s primarnim ciljem kako bi naše web stranice vam omogućile bolje korisničko iskustvo. Kolačići se koriste za pamćenje korisničkih podataka i postavki.

Kakvi još kolačići postoje na Bug Onlineu?

Postoji nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići postavljeni su za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogućujemo kolačiće društvenih mreža (Facebook), servisa za mjerenje posjećenosti (Google Analytics i Gemius Audience) te oglašivačkih mreža poput Google AdSensea.

Dodatne informacije

Trenutno postoji nekoliko web-stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. Više informacija možete saznati na sljedećim poveznicama: