Xiaomijeva Redmi Note serija mobitela isporučena u 300 milijuna primjeraka

Xiaomi se pohvalio – od 2014. godine globalno su isporučili čak 300 milijuna mobitela iz njihove Redmi Note serije

Matej Markovinović nedjelja, 11. prosinca 2022. u 06:00
📷 Foto: Xiaomi
Foto: Xiaomi

Xiaomijeva Redmi Note serija mobitela popularan je izbor kod mnogih korisnika, prvenstveno zbog optimalnog odnosa uloženog i dobivenog. Kineski se proizvođač stoga ovoga tjedna pohvalio da su od 2014. godine globalno isporučili čak 300 milijuna Redmi Note modela.

Naime, proteklih osam godina Redmi Note serija postala je jedna od najprodavanijih u svijetu pametnih telefona te je tako pomogla Xiaomiju da dosegne treće mjesto prema cjelokupnim globalnim isporukama. Ipak, Redmi brend je najveću popularnost stekao u Indiji, gdje je već godinama na prvom mjestu.

📷 Screenshot: Xiaomi
Screenshot: Xiaomi

Kako prenosi GSM Arena, jedan od razloga dobre prodaje Redmi Note serije mobitela je širenje online i offline maloprodajne mreže diljem Kine, Indije i Europe. Primjerice, u Europi je trenutno preko 100 Mi Storeova, u Indiji oko 3.000, dok ih je u Kini preko 5.000.

Podsjetimo, u Hrvatskoj su za kupnju trenutno dostupni mobiteli iz Redmi Note 11 serije, koje je Xiaomi doveo na globalno tržište još početkom godine. U Kini se, doduše, već može nabaviti Redmi Note 12 serija, koja s Pro+ modelom donosi 200-megapikselnu kameru te u Explorer Edition inačici brzo punjenje od čak 210 W.