WRC se od 2026. godine ponovno vraća u Hrvatsku

Vlada RH podržala je organizaciju utrka svjetskog i europskog prvenstva u reliju s 4,4 milijuna eura, organizatori su pribavili i posljednju potrebnu dokumentaciju, pa će se WRC vratiti u Hrvatsku

Autonet.hr petak, 4. listopada 2024. u 20:06
📷 WRC Croatia Rally
WRC Croatia Rally

Vlada Republike Hrvatske na svojoj je ovotjednoj sjednici dala svoju suglasnost za isticanje kandidature za organizaciju Svjetskog prvenstva u reliju (WRC) za 2026. i 2027. godinu i sufinanciranje organizacije Europskog prvenstva u reliju (ERC) za 2025. godinu, čime će ta dva sportska događaja u sljedeće tri godine podržati s ukupno 4,4 milijuna eura.

Zahvaljujući kompletiranoj dokumentaciji te izdanim garancijama organizatori WRC Croatia Rallyja odmah su najavili da Hrvatska nastavlja biti domaćin najboljim rally vozačima i posadama današnjice. U Hrvatsku 2025. dovode Europsko rally prvenstvo, a zatim se, nakon jedne godine pauze, već 2026. i 2027. u našu zemlju vraća svjetsko prvenstvo WRC Croatia Rally.

"Već danas, zajedno s WRC promotorom te našim lokalnim partnerima, županijama i općinama započinjemo dogovore oko pripreme i izvršne organizacije natjecanja", izjavio je Daniel Šaškin, predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja.

📷 WRC Croatia Rally
WRC Croatia Rally

"Vlada je i ovoga puta, kao i od prvog izdanja ovog natjecanja u Hrvatskoj 2021. godine, dala snažnu podršku organizaciji Svjetskog prvenstva u reliju u Hrvatskoj. Unatoč vrlo kratkim rokovima, koji su dani od strane organizatora, uspjeli smo osigurati nastavak kontinuiteta održavanja jednog od najvećeg svjetskog natjecanja u našoj zemlji i u sljedeće tri godine, te time pokazali kako uvijek bezrezervno stojimo uz hrvatski sport", izjavio je ministar turizma i sporta Tonči Glavina.

Podsjetio je kako se Svjetsko prvenstvo u reliju u Hrvatskoj održavalo od 2021. do 2024. godine, a Vlada je sva četiri izdanja podržala u ukupnom iznosu većem od 3 milijuna eura. Ova će natjecanja, kako je rekao, dodatno pridonijeti sportskoj i turističkoj promociji Hrvatske.