Tema retrovizor
retrovizor

BMW M GmbH slavi 45 godina - Nazovi M radi motorsporta!

Zdravlje izvire iz sporta i zato se njime moramo baviti, rekli su članovi Upravnog odbora BMW-a 1970-ih te stvorili BMW Motorsport GmbH. Danas legendarna, tvrtka koja stvara automobile s oznakom M, prije nekoliko je mjeseci, na radost mnogih ljubitelja automobila, proslavila svoj 45. rođendan (NAPOMENA: Tekst je izvorno objavljen na Autonetu 17. 11. 2017. )

Autonet.hr 20. ožujka 2024.
retrovizor

20 godina Euro NCAP-a -Sigurnost dostupna svima

Više od 78.000 spašenih života, 630 sigurnosnih ocjena i 1.800 testiranih automobila sažetak je dva desetljeća rada neovisne organizacije Euro NCAP. Zahvaljujući njihovim naporima, sigurnost je napokon postala prioritet broj 1 svih proizvođača automobila (NAPOMENA: Tekst je izvorno objavljen na Autonetu 1. 3. 2017.)

Hrvoje Gattin 19. ožujka 2024.
retrovizor

Mercedes-AMG: 50 godina - Tri slova ultimativnog užitka

Od "Crvenog prasca" do AMG-a GT3, utkano je pola stoljeća želje, ustrajnosti, znanja i uspjeha objedinjenih pod troslovnom oznakom nekadašnjeg tunera iz Affalterbacha. Jedan od najvećih simbola u svijetu sportskih automobila ove godine obilježava značajnu obljetnicu (NAPOMENA: Tekst je izvorno objavljen na Autonetu 7. 1. 2017.)

Autonet.hr 18. ožujka 2024.
retrovizor

Pogled unatrag: Mercedes-Benz G klasa - Klasik za sva vremena

Od svojih početaka do danas, G klasa je ostala gotovo identična, s tek ponekim izmijenjenim detaljem karoserije. Naravno, išla je ukorak s vremenom što se tiče tehnologije, motora i sigurnosne opreme, ali uglat dizajn je ostao nepromijenjen. No bez obzira na to, ili baš zahvaljujući tome, G klasa je toliko jedinstvena. A, takva će i ostati!

Autonet.hr, Auto Moto Magazin 17. ožujka 2024.
retrovizor

40 godina Volkswagen Golfa GTI - Začetnik kompaktnih sportaša

Početkom svibnja Volkswagen je na godišnjem susretu zaljubljenika u tri magična slova, u austrijskom Wörtherseeu proslavio 40. rođendan kultnog modela, Golfa GTi. Prilika je to da se prisjetimo prošlosti ove sportske legende (NAPOMENA: Tekst je izvorno objavljen na Autonetu 11. 5. 2016.)

Autonet.hr, Auto Moto Magazin 16. ožujka 2024.
retrovizor

BMW Art Cars: 40 godina

Andy Warhol, Jeff Koons, Alexander Calder, Frank Stella, Roy Lichtenstein, samo su neki od svjetski priznatih likovnih umjetnika koji su svoje vizije prenijeli na metalne ljubimce na četiri kotača. A, BMW-ova kolekcija već četiri desetljeća okuplja najviše ovako velikih imena

Autonet.hr, Auto Moto Magazin 13. ožujka 2024.
retrovizor

Renault 16 slavi 50. rođendan - Kratka priča o praktičnosti

Kada jedan Stirling Moss, nazove neki model automobila najinteligentnije konstruiranim, sve vam je jasno. Inovativni Renault 16 to je doista i bio. Konstruiran tako da ponudi maksimalnu fleksibilnost i danas oduševljava rješenjima koja su bila daleko ispred svog vremena (NAPOMENA: Tekst je izvorno objavljen na Autonetu 16. 9. 2015.)

Autonet.hr, Auto Moto Magazin 12. ožujka 2024.
retrovizor

Porscheovih 36 zanimljivih podataka o Le Mansu

U suradnji s Porscheom donosimo vam zanimljivosti koje povezuju sportske modele i uspjehe Porschea te legendarnu utrku izdržljivosti, 24 sata Le Mansa (NAPOMENA: Tekst je izvorno objavljen na Autonetu 2. 6. 2017.)

Autonet.hr, Porsche AG 11. ožujka 2024.