Komedija s Floride uhvaćena kamerom: policija lovila čovjeka koji gura automobil

"Sasvim uobičajen dan u Tampi" – opis je videa snimljenoga dashcam kamerom 2. veljače na Floridi. Snimka od tek 14 sekundi nudi čak tri zabavna momenta

Autonet.hr srijeda, 14. veljače 2024. u 14:11

Amerikancima je Florida uvijek tema šala, pogotovo ako naslov nekog videa ili novinskog članka započinje s "Florida Man". Naime, u toj je saveznoj državi gotovo pa uobičajeno da netko učini nešto vrlo bizarno pa završi na naslovnicama, pa je "Florida Man" postao internetski meme prije više od deset godina. Pojava bizarnih događaja i naslova s takvim početkom nije se od tada smanjila, naprotiv.

Ovoga puta naš poslovični "Florida Man" istaknuo se na jednom videu, snimljenome dashcamom na raskrižju u tamošnjem mjestu Riverview kod Tampe. "Čovjek s Floride" polako ulazi u kadar gurajući svoj Ford Mustang kroz raskrižje, kao da je to najnormalnija stvar na svijetu.

U narednim sekundama video izgleda kao da ga je netko režirao za sitcom: prvo za glavnim akterom i Mustangom trči žena, koja se nasred ceste spotiče i pada. Potom, također brzinom hoda, za njima ide policijsko vozilo iz ureda lokalnog šerifa s rotirkama. "Sasvim uobičajen dan u Tampi", kaže autor videa, koji nam u samo 14 sekundi nudi nekoliko komičnih situacija.

Vjerojatno policija pruža podršku (da netko ne naleti na njih) dok se vozilo uklanja s mjesta na kojem ugrožava promet, ali sve skupa se doista može protumačiti na više šaljivih načina.