Neobična selidba kauča: Dva idiota, auto i monocikl

Video objavljen na Redditu traje tek dvije sekunde, ali i to je dovoljno da bi se shvatilo koliko nepromišljeno i opasno je prevoziti teret na način kao što su to ovi "majstori" učinili

Autonet.hr ponedjeljak, 22. srpnja 2024. u 17:59

Monowheel je oblik motoriziranog monocikla koji samostalno, ugrađenim sustavom žiroskopa i senzora, drži vozača u ravnoteži. Na njemu ima mjesta tek za jednu osobu, vožnja zahtijeva određenu razinu spretnosti te iznimno ravnu površinu, jer s jednim kotačem je vrlo lako izgubiti ravnotežu i završiti na tlu. Svakome, tko ima imalo zdravog razuma, jasno je da takvo vozilo ne može služiti gotovo ni za što drugo – ali neki se uvijek nađu "pametniji".

Dokazuje to video snimka u trajanju od dvije sekunde, koje su vam dovoljne da shvatite svu količinu gluposti, nepromišljenosti i opasnosti zabilježenu u tom kratkom kadru. Naime, netko je na američkim cestama snimio vozača monowheela kako pridržava kauč, prednjim dijelom utovaren u prtljažnik automobila, pa ga tako transportira, čak i nezanemarivom brzinom.

Video pogledajte uz ovaj tekst, a mi prenosimo najbolji sarkastični komentar s Redditovog podforuma Idiots in Cars, gdje se snimka izvorno i pojavila:

  • Monocikl: 100 dolara
  • Pakiranje od 6 piva za tog tipa: 5 dolara
  • Vožnja hitnom pomoći: 5.000 dolara
  • Boravak u bolnici radi čišćenja i zatvaranja rane: 25.000 dolara
  • Uštediti 30 dolara za najam kamiona na sat vremena: neprocjenjivo!