Neuspješna krađa motocikla – nije stao u prtljažnik

Na Redditu se pojavila snimka nadzorne kamere koja prikazuje neuspješan pokušaj krađe motocikla. Lopovi su ga, naime, pokušali strpati u prtljažnik Toyote

Autonet.hr subota, 31. kolovoza 2024. u 18:45

Iz američke savezne države Maryland, sudeći prema registraciji automobila, dolazi nevjerojatan video (srećom neuspješnog) pokušaja krađe motocikla. Lopovi su se do mete dovezli Toyotom, čini se modelom Camri, s otvorenim prtljažnikom. Jedan od njih potom je pokušao s pločnika podići motocikl i utovariti ga u taj prtljažnik, kako bi ga "krišom" ukrali – usred bijela dana.

Zadatak je to za koji bi i osnovnoškolac nižeg razreda, da ne kažemo i netko mlađi, vrlo lako zaključio da baš i neće biti izvediv. Na Redditu, gdje se video pojavio, identificirali su motocikl kao Husqvarna Vitpilen 401, mase 151 kg. Osim činjenice da ga jedna osoba ne može samo tako podići, na prvi je pogled sasvim jasno da on jednostavno fizički ne stane u prtljažnik ovog sedana.

Nakon nekoliko sekundi pokušavanja kradljivac je jednostavno ispustio motocikl na tlo, sjeo na suvozačko mjesto i odvezao se sa svojim suučesnikom s mjesta događaja. Nadajmo se da nisu daleko stigli, odnosno da je snimka stigla i do lokalne policije.