12-godišnjakinja Mercedesom po Zagrebu jurila 170 km/h i bježala policiji

Djevojčica je, prema nekim izvorima, ukrala majčin automobil, jurila gradom, pa se slupala kod hotela Esplanade. Policajcima je rekla da je "samo željela u McDonald’s"

Autonet.hr utorak, 16. siječnja 2024. u 15:00

Nevjerojatan slučaj, koji je srećom završio bez stradalih, zabilježen je ove nedjelje u Zagrebu. Kako piše Jutarnji list, po ulicama Zagreba od Trnja do udaljenoga Petruševca pa nazad do centra, odvijala se luda vožnja oko ponoći u nedjelju, kada je bijeli Mercedes C klase pokušao umaći potjeri u kojoj je sudjelovalo više policijskih automobila. Tijekom toga, u jednom se trenutku odbjegli automobil kretao i brzinom od oko 170 km/h. Vožnja je završila u Mihanovićevoj ulici, odmah uz Hotel Esplanade, kada se auto slupao, srećom bez žrtava.

Krađa ili nestašluk?

Potom je uslijedio bizaran rasplet. Policajce koji su nakon nezgode okružili Mercedes, nemalo je iznenadilo kada je iz automobila izašla – 12-godišnja djevojčica. Kad su je upitali kamo se uputila autom, djevojčica je navodno rekla da je "samo željela u McDonald’s". Prva, dakle, verzija događaja kaže da je djevojčica "posudila" majčin automobil da bi se provozala do fast food restorana, a kada je vidjela policiju počela je bježati.

Ipak, iza cijele priče postoji i još jedno moguće objašnjenje. Ono kaže da se djevojčica u ovoj situaciji našla protiv svoje volje. Ostala je zatočena u Mercedesu, koji je ukrao jedan mladić, a koji je odmah nakon sudara, a prije dolaska policije, napustio automobil. Bilo kako bilo, zbog svoje dobi djevojčica ionako ne može odgovarati te ju je policija odmah vratila kući, piše Jutarnji.