Nakon gotovo tri desetljeća pronađen Ferrari Testarossa ukraden Gerhardu Bergeru

Britanska policija početkom je tjedna objavila da je pronašla Ferrari F512 M Testarossa, ukraden prije 29 godina u Italiji austrijskom vozaču Formule 1

Autonet.hr petak, 8. ožujka 2024. u 06:00

Bilo je to 1995. godine za vrijeme Velike nagrade San Marina u Imoli – dok su vozači Formule 1 bili zaokupljeni utrkom, iz prostora "paddocka", gdje obično ima pristup samo osoblje i poneka VIP osoba, ukradena su dva skupocjena automobila. Jedan od njih bio je crveni Ferrari F512 M Testarossa austrijskog vozača Gerharda Bergera, a drugi također Ferrari, model F355 srebrne boje, kojim se koristio F1 vozač Jean Alesi. Berger je navodno tada bio vidio kradljivce i pokušao ih uhvatiti, no u tome nije uspio.

Sada, gotovo tri desetljeća nakon incidenta, policija je slučajno ušla u trag Bergerovoj crvenoj Testarossi. Početkom godine su policiju u Londonu iz Ferrarija bili upozorili da se na sekundarnom tržištu našao automobil, u njihovom sustavu označen kao ukraden. Njega je tada netko iz Japana pokušavao prodati kupcu u SAD-u, ali putem posrednika iz Ujedinjenog Kraljevstva.

F512M moćnija je inačica legendarne Testarosse, a proizvedeno ih je samo 501
F512M moćnija je inačica legendarne Testarosse, a proizvedeno ih je samo 501

Policijski odjel za organizirane krađe automobila istražio je slučaj, pa su njihovi istražitelji potvrdili da je riječ o odavno ukradenom Bergerovom automobilu, koji je nedugo nakon krađe poslan u Japan, gdje je bio sve do kraja prošle godine, kada je poslan u Ujedinjeno Kraljevstvo.

Naravno, Ferrari je zaplijenjen, policija kaže da mu je prodajna vrijednost oko 350.000 funti. Međutim, automobil neće biti vraćen Bergeru, budući da mu je u vrijeme krađe on bio tek ustupljen na korištenje, dok je pravi vlasnik bila kompanija Ferrari. Sudbina Alesijevog, također posuđenoga modela F355, i dalje nije poznata.