Policajac u kostimu kokoši uvodi reda u promet San Francisca

Neobičnom se metodom poslužila policija San Francisca kako bi upozorila vozače na opasnost od naleta na pješake na pješačkom prijelazu. U tome im je poslužio policajac kostimiran u kokoš

Autonet.hr srijeda, 25. rujna 2024. u 20:30
📷 SFGate / YouTube
SFGate / YouTube

Stara i izlizana američka šala o tome zašto je pile prešlo cestu odnedavno bi mogla imati i drugačiji završetak: "Zato da bi kaznilo neoprezne vozače". Vrlo neuobičajen su potez, naime, povukli u policijskoj upravi San Francisca u želji da vozačima dodatno privuku pozornost na pješačke prijelaze.

Kako bi to učinkovito učinili, obukli su policajca u kostim velike kokoši, pa ga potom poslali na jedno opasno raskrižje i uputili na to da prelazi cestu preko zebre. U slučaju kad vozači ne bi stali ogromnoj kokoši koja im se nađe na putu, nešto dalje čekala ih je patrola i ispisivala kazne. Najviša novčana kazna za takav prekršaj može biti i 400 dolara. U kratkom vremenu, koliko se ovaj eksperiment s kostimiranim policajcem provodio, ispisano je čak 40 sličnih kazni, što pokazuje da vozači ne mare ni za pješake, a niti za velike šarene pernate životinje na zebri.

"Ako ne vidite nekoga u ogromnom kostimu kokoši, onda zaista imamo problem", kažu iz policije za lokalni portal SFGate, pojašnjavajući zašto misle da je opravdano strogo kažnjavati kršenje propisa u ovom slučaju.