Porschea otvorili kao konzervu da bi ukrali farove

Nevjerojatno bizarna krađa zabilježena je u Düsseldorfu, gdje je jedan vlasnik Porsche Taycana Sport Turismo doživio da mu netko unakazi preko 100.000 eura vrijedan automobil zbog svjetala

Autonet.hr petak, 26. siječnja 2024. u 15:00

Na Redditu se ovoga tjedna pojavila objava, kakvu do sada nismo imali prilike vidjeti, a nagledali smo se bizarnih slika i videa iz svijeta automobila. Vlasnik jednog Porschea, modela Taycan Sport Turismo, iz Düsseldorfa pred kućom je bio žrtvom obijesne krađe. Lopovi su, naime, s njegovog skupocjenog automobila ukrali prednje farove.

Riječ je o naprednim LED Matrix svjetlima, koja na sekundarnom tržištu vrijede oko 3.500 eura, no šteta koja je pritom načinjena višestruko prelazi vrijednost predmeta krađe.

Lopovi su, naime, "demontirali" farove tako što su škarama za lim rasjekli gotovo cijeli prednji kraj Porschea, vrijednoga preko 100.000 eura. Karoserija ovog modela dijelom je načinjena od aluminija, tako da ovaj vektor napada i nije bio težak izbor – no, učiniti toliko štete na luksuznom sportskom vozilu, samo kako bi se s njega ukrala svjetla, posebna je kategorija ludila.