Toliko je vruće da neki ugrađuju kućne klime u automobile

Što više gledate sliku, imate više pitanja na koja nećete pronaći odgovore – otprilike tako na Redditu opisuju prizor, snimljen ovih dana negdje u SAD-u

Autonet.hr petak, 16. kolovoza 2024. u 00:37

Na Redditu se pojavila fotografija iznimno bizarnog uratka, za koji je teško pronaći riječi objašnjenja. Jasno je da je sredina ljeta i da je vožnja bez klimatizacijskog uređaja gotovo neizdrživa, a koliko je ona morala teško pasti jednom vlasniku SUV-a, možete tek zamisliti. "Majstor" je, naime, u nešto stariji automobil tipa Dodge Durango ugradio kućnu, fiksnu klimu.

Izrezao je poklopac prtljažnika kako bi mogao tamo ugraditi uređaj, čini se "monoblock" tipa, u kojem su vanjska i unutarnja jedinica u jednom komadu. Kako bi ga mogao napajati strujom, na krov vozila je postavio generator električne energije te ga zateznim gurtnama, za svaki slučaj, povezao za nosače na krovu. Ispod se nazire i transportna paleta kao "postolje" generatora. Da slika bude potpuna, prtljažnik je zaključan lokotom i lancem.

Komentatori na Redditu su ponudili nekoliko objašnjenja. Neki smatraju da je vlasniku Dodgea bilo preskupo platiti popravak ugrađene klime pa se odlučio na "uradi sam" varijantu, drugi misle da je riječ o vozilu koje je nekome dom ili kamper, dok neki sugeriraju da je riječ o pokretnoj hladnjači u kućnoj izvedbi. Kako god bilo, teško da je ovakva prerada prošla tehnički pregled.