Umjesto da nađe prečicu, zaglavio među teretnim vagonima

Jedan je vozač u Njemačkoj pokušao skratiti si put preko željezničkog kolodvora, pa Opel Zafirom sletio na šljunak pored tračnica i tamo ostao bespomoćno zaglavljen, zajedno sa sinom

Autonet.hr četvrtak, 2. svibnja 2024. u 16:59
📷 Policija Hessen
Policija Hessen

Prošloga ponedjeljka na glavnom kolodvoru u njemačkom gradu Hanau policija i vatrogasci imali su neobičan zadatak – sa željezničkih tračnica izvući Opel Zafiru, koju je tamo nehotice "parkirao" jedan vozač. Sve se dogodilo malo nakon ponoći, kada je 58-godišnjak, kako piše lokalna policija, svojim automobilom ušao na šljunčani dio kolodvora iz tada nepoznatih razloga, pa zapeo između dvaju teretnih vagona.

Iz vozila su vozača i njegovog 11-godišnjeg sina morali u konačnici izvući vatrogasci, a operacija spašavanja izvedena je uspješno. Samo vozač je zadobio lakše ozljede, dok je Zafira prošla nešto lošije. Prema kasnije prikupljenim podacima, vozač je izjavio da je htio – zamislite – pronaći prečicu preko kolodvora, pa potom upao u šljunak i zapeo među vagonima. Policija navodi i da je bio pod utjecajem lijekova, pa će, uz izazivanje nezgode, odgovarati i za vožnju u neprimjerenom stanju.

📷 Policija Hessen
Policija Hessen