Cybertruck je tražen i u Rusiji, kamo ga se pokušava – prošvercati

Carinici Litve zaplijenili su dva nova Teslina električna kamioneta od ljudi koji su ih pokušali preko te zemlje ilegalno uvesti u Bjelorusiju, pa nakon toga i u Rusiju

Autonet.hr ponedjeljak, 13. svibnja 2024. u 12:31

Carinici su na cestovnom graničnom prijelazu Šalčininkai, između Litve i Bjelorusije, prošloga tjedna zabilježili neobičan "plijen" - od krijumčara su zaplijenili dva nova primjerka električnog kamioneta Tesla Cybertruck. Njima su za oko zapeli prevoženi kamioneti, koji nisu dostupni za kupnju u Europi, a netko ih je pokušao izvesti u Bjelorusiju.

Otkrili su potom da finalna destinacija Cybertruckova nije Bjelorusija, već se krijumčari i u ovom slučaju koriste poznatim rutama preko Kazahstana, Bjelorusije ili Uzbekistana kako bi skupocjena vozila dopremili kupcima – u Rusiji.

Budući da je Rusija još od 2014. godine pod sankcijama, koje brane izvoz osobnih automobila iz Europske unije u tu zemlju, električni su kamioneti zaustavljeni na granici i zaplijenjeni. Vrijednost im je procijenjena na više od 200 tisuća eura. Nakon otkrića i zapljene pokrenut je predistražni postupak zbog krijumčarenja i kršenja međunarodnih sankcija, objavljeno je iz Carinske uprave Litve.