Google Maps od sada pokazuju lokacije policijskih kamera

Googleov kartografski servis Google Maps je upravo postao još korisniji našim vozačima s obzirom da je usluga nadograđena kako bi se prikazivale dodatne informacije, uključujući i one o lokacijama policijskih kamera.

Autonet.hr subota, 1. lipnja 2019. u 00:00

Google Maps je već otprije uključivao notifikacije vezane uz stanje u prometu, kao što su gužve, nezgode, radovi i sl, a sada je usluga u četrdesetak zemalja širom svijeta proširena s informacijama o ograničenima brzine na pojedinim cestama te o lokacijama policijskih kamera. Jedna od zemalja u kojima su ove informacije dostupne je i Hrvatska.

Vozači koji koriste Googe Maps na Android uređajima će moći i sami prijavljivati lokacije radara za mjerenje brzine koji do njihove prijave nisu zabilježeni. Korisnici iPhone uređaja će samo moći vidjeti trenutno poznate lokacije.

Kako bi se spomenute informacije mogle vidjeti potrebno je Google Maps navigaciju koristiti u načinu rada tzv. aktivne (turn-by-turn) navigacije. U donjem lijevom uglu ekrana uređaja na kojem koristite navigaciju bi trebalo biti prikazano važeće ograničenje brzine za cestu na kojoj se nalazite, dok će uz rutu iskakati notifikacije o policijskim radarima.

Korisnici će se ovom uslugom moći koristiti i u zemljama u našem okruženju kao što su Bosna i Hercegovina, Mađarska, Italija i Srbiji. Crna Gora i Slovenija za sada nisu uključene, a primjerice u državama kao što su Francuska, Švicarska i Njemačka odavanje lokacija policijskih kamera je ilegalno, pa ova usluga neće pokrivati tamošnje prometnice.

Trenutnu kartu s policijskim kamerama i radarima možete pogledati ovdje.