Pijani vozač nakon potjere, a prije uhićenja – dovršio pivo pred policijom

Policija američke savezne države Arkansas objavila je video potjere za jednim prekršiteljem prometnih pravila, koji ima prilično neočekivan završetak

Autonet.hr srijeda, 4. rujna 2024. u 14:27
📷 YouTube / Police Pursuits / screenshot
YouTube / Police Pursuits / screenshot

U malom mjestu Forrest City u Arkansasu policija je nedavno imala zadatak uloviti vozača kamioneta Dodge Ram, koji je vozio u očito alkoholiziranom stanju, bezobzirno i uz kršenje propisa. Nekoliko je policijskih vozila ubrzo krenulo u potjeru za crvenim Dodgeom i njegovim pijanim vozačem, a nakon nekog vremena potjera je završila kako to, navodno, u toj državi često biva – sudarom iniciranim od strane policijskog automobila bjegunac je izbačen iz prometa.

Policija je objavila i snimku cijelog incidenta sa svoje službene dashcam kamere, na kojoj vidimo da je kamionet nakon intervencije završio u kanalu pored ceste, poprilično oštećen. Policajci su se zaustavili te izvikivali vozaču standardne naredbe, upućujući ga da iziđe iz vozila s rukama u zraku. No, glavni je akter priče očito zaključio da će biti uhićen, pa je iskoristio još koji trenutak slobode te – dovršio popiti limenku piva koju je bio načeo u vožnji. Sve je snimljeno, a bizarni video cijele policijske akcije kruži Internetom.

Uhićenom vozaču predočene su brojne optužbe. Tereti ga se za vožnju u pijanom stanju i to dok mu je vozačka dozvola oduzeta, a policija je zabilježila još prekršaja: vožnju bez sigurnosnog pojasa, bez važeće police osiguranja, s otvorenim pićem, konzumiranje alkohola u vožnji, nepropisno prestrojavanje, nepoštivanje prometnih znakova te za kraj, odbijanje alkotesta.