U autopraonici naletjela na policijsko vozilo, pa zaradila kaznu

Jedna je 78-godišnjakinja bila nepažljiva prilikom ulaska u automatsku autopraonicu, pa naletjela na vozilo ispred sebe. Na njezinu nesreću, bio je to policijski automobil, pa je dobila propisanu kaznu

Autonet.hr nedjelja, 29. rujna 2024. u 17:00

Neobičan događaj zabilježen je nadzornom kamerom u jednoj automatskoj autopraonici u mjestu Arvada (američka savezna država Colorado), a o njemu sada izvještavaju američki mediji jer je riječ o vrlo rijetkom spletu okolnosti. Vozačica Honde HR-V, 78-godišnja Arlene Branham, krenula je oprati automobil. Bilo joj je to prvi put da se odlučila na tako nešto nakon što joj je preminuo suprug, koji je inače bio zadužen za pranje automobila.

Od svih, baš policija joj se našla na putu

Gospođa se nije snašla na ulazu, pa je ostavila automobil u brzini umjesto da mjenjač stavi u neutralni položaj. Zbog toga je prilično malenom brzinom naletjela na automobil koji se u tom trenutku nalazio ispred nje, među četkama. No, na njezinu nesreću, iako veće štete nije bilo niti je itko u sudaru ozlijeđen, naletjela je bila na – policijsko vozilo.

Policajac je izišao kako bi utvrdio štetu, na mjesto događaja pozvana je i patrola prometne policije Colorada, a oni su pak vremešnoj vozačici izrekli novčanu kaznu od 169 dolara, uz pripadajuće kaznene bodove. Iako je neobično da se ovakva nezgoda uopće dogodi, još je neobičnije da prometna policija izriče kazne na manje incidente, koji se dogode na području u privatnom vlasništvu. Ipak, iz policije su potvrdili da u takvim slučajevima službenici imaju diskrecijsko pravo odlučiti hoće li kazniti prekršitelja, a u ovom slučaju nadležni je službenik upravo tako odlučio postupiti.

Branhamova se lokalnim medijima požalila na kaznu: "Čini mi se da nije u redu što su mi dali kaznu. Mislim, nije bilo štete. Imala sam sićušno, sićušno mjesto gdje se skinula boja s mog auta, a na njegovom autu nisam vidjela nikakvu štetu. Nitko nije ozlijeđen. Vjerojatno nisam se kretala niti kilometar na sat", izjavila je kažnjena vozačica.