Youtuberi na motocikl umjesto kotača montirali pile – i uspješno se vozili

Je li jednim te istim motociklom moguće voziti po zemlji i ledu, ali i piliti balvane? Jest, ako mu umjesto kotača postavite posebno izrađene kružne pile, i ako ste dovoljno ludi

Autonet.hr četvrtak, 14. ožujka 2024. u 01:01

Jeste li se ikada zapitali možete li umjesto kotača na motocikl postaviti kružnu pilu? Ako vi niste, vlasnici YouTube kanala CboysTV iz Minnesote jesu – pa su odmah svoju ideju i proveli u djelo. Umjesto zimskih guma ili onih ekstremnih s čavlima, na motocross motocikl montirali su ogromne pile cirkulara, pa takav stroj odlučili provozati po zaleđenom jezeru. Pile su prije toga morali sami i izraditi za tu namjenu, pa su ih dali laserski izrezati iz 12 milimetara debelog čelika. Tek tada su ih mogli postaviti na Hondu CRF250R.

Honda na ledu

Na njihovo, ali i naše iznenađenje, vožnja je prošla prilično dobro. Pile su se pokazale kao odlična zamjena za gume za led, nisu prorezale kroz njega, već su omogućile i običnu vožnju i razne vratolomije, kojima je ekipa ovog YouTube kanala vrlo sklona.

Nakon avanture na ledu, istu su konfiguraciju testirali i na zemlji, gdje su se pile ponovno iskazale, možda čak i bolje nego na zaleđenoj površini. Naravno, morali su ih iskušati i za njihovu primarnu namjenu – piljenje balvana. Bilo da ste ljubitelji prerada, motocikala, ili pak sječe drva, ovaj zabavni video mogao bi vas zainteresirati.