Jesu li ovo najskuplji polovni farovi na svijetu?

Na eBayu je moguće kupiti originalna prednja LED svjetla za automobil Bugatti Chiron. Njihova cijena usporediva je s cijenom novog Porschea 911 ili pet osnovnih modela Golfa

Autonet.hr ponedjeljak, 26. kolovoza 2024. u 11:54

Na njemačkoj verziji internetske tržnice eBay netko je stavio na prodaju prilično rijedak rezervni dio za automobile – prednje LED elemente svjetala za Bugatti Chiron. Isti model paše na osnovni Chiron te njegove izvedbe Super Sport 300+ ili Pur Sport. Tog modela je sveukupno proizvedeno tek 500 komada, pa je krug potencijalnih kupaca za farove prilično uzak – u skladu s time je i cijena.

Set rabljenih farova za Bugatti Chirona na eBayu, naime, košta 147.000 eura! S obzirom da se cijena samog automobila kretala u višemilijunskim iznosima, to možda i nije čudno, ali je svakako zanimljivo da se za isti iznos može kupiti i, primjerice, novi Porsche 911.

Troškovi posjedovanja i održavanja Chirona nisu zanemarivi, a pogotovo ako zatrebate i rezervne dijelove. Naime, stražnja LED svjetla koštaju oko 9.000 €, zamjena ključa oko 12.000 €, set guma je 7.600 €, set prednjih kočionih diskova oko 16.000 €, pripadajućih pločica 6.000 €, a u slučaju da "skurite" mjenjačku kutiju, njezina zamjena mogla bi koštati oko 165.000 €. Desetak tisuća eura za redovni godišnji servis čini se, u usporedbi sa svim tim, kao prava sitnica.

Prodavatelj vjerojatno najskupljih polovnih farova na svijetu dolazi iz Poljske, a uz plaćanje ogromne svote za sam artikl, kupcu slijedi i trošak dostave od tisuću eura.