Prvi dan s Cybertruckom: novi vlasnik ga "parkirao" na zid luksuznog hotela

Mali dodir pedale gasa doveo je Teslin električni kamionet mase tri tone preko rubnika i praktički u vrt ispred ulaza u luksuzni hotel, što je odmah izazvalo velik interes javnosti

Autonet.hr utorak, 5. ožujka 2024. u 10:00
📷 X/@jackdidthatt, Facebook/Jonny Lieberman
X/@jackdidthatt, Facebook/Jonny Lieberman

Iako je na američkim cestama trenutačno tek maleni broj isporučenih Cybertruckova, možda njih nekoliko desetaka, odande stiže već druga vijest o nezgodi tog velikog i moćnog Teslinog kamioneta. Ovoga puta Cybertruck je "najašio" na zidić ispred ulaza u poznati hotel Beverly Hills, smješten na elitnoj lokaciji Sunset Boulevarda u Los Angelesu.

Teška noga na gasu

Nekoliko fotografija posljedica te nezgode osvanulo je na društvenim mrežama. Događaj se zbio u nedjelju uvečer, a iako su prve informacije govorile da je za sve kriv zaposlenik hotela koji je imao zadatak parkirati vozilo, ispostavilo se da tomu ipak nije tako. Cybertruckom je u trenutku nezgode upravljao njegov neidentificirani vlasnik. Tu priču potvrđuju i neki američki mediji, navodeći da je vlasniku to bio prvi dan s novim Cybertruckom.

Ovu priliku za dodatnu promociju iskoristio je i Elon Musk, koji je na X-u istaknuo da je "Cybertruck brži od Porschea 911, ali izgleda kao kamionet", pa je to vjerojatno prevarilo vozača koji "nije očekivao toliko ubrzanje".

Posljedice po kamionet ozbiljne su – prednji kraj je poprilično oštećen, prednji lijevi kotač potpuno odvaljen, a teško i moćno vozilo oštetilo je i betonski zid na koji je "nasjelo". Poznati znak hotela neoštećen je, dok za sada nema pouzdanih podataka o eventualnim ozljedama vozača.