Stiže pretposljednja epizoda Grand Toura, snimljena u Mauritaniji

"Stari smo i umorni", kažu legendarni britanski voditelji u svojem skorom oproštaju od kultnih televizijskih emisija. No, prije mirovine, na rasporedu su još dvije epizode

Autonet.hr subota, 10. veljače 2024. u 06:00

Tri sredovječna ljubitelja automobila, tri sportske jurilice na terenu na koji nikako ne pripadaju, tu i tamo koja eksplozija, luda prerada automobila i potom neprimjerena šala – tako se ukratko može opisati gotovo svaki specijal The Grand Toura posljednjih godina. Jeremy Clarkson, Richard Hammond i James May već su objavili da je snimanje njihovog serijala za Amazon dovršeno, "stari su i umorni", kažu, pa će prestati s ludim automobilističkim avanturama po svijetu.

No, prije nego što se oproste od svoje vjerne publike, još će nam se na ekrane vratiti dvaput. Pretposljednji specijal Amazonove serije, epizoda "Sand Job", vraća britanski trojac na stare staze slavnog relija Pariz-Dakar, u afričku negostoljubivu pustinju Mauritanije. Tamo će oni proći sve ono što smo naveli u prvoj rečenici, a vjerojatno i još mnogo toga više, sudeći prema trominutnom traileru, objavljenom ovoga tjedna.

Osim legendarnih voditelja, kroz epizodu nas vode i njihovi "sudomaćini": Jaguar F-Type, Aston Martin DB9 i Maserati GranTurismo kabriolet. Pretposljednju epizodu The Grand Toura, dakle, moći ćete pogledati od narednoga petka, 16. veljače, na servisu Amazon Prime Video.

Ona posljednja, snimljena u Zimbabveu, na isti će streaming servis stići do kraja ove godine.