Ferrariji će dolaziti bez navigacije – jer je ona na mobitelima bolja

Kupite li novi Ferrari u skorijoj budućnosti, za koju stotinu tisuća eura nećete s njime dobiti i ugrađeni navigacijski sustav. Talijani smatraju da ne mogu nadmašiti ono što već vjerojatno nosite u džepu

Autonet.hr srijeda, 19. lipnja 2024. u 19:08

Satelitska je navigacija već barem dva desetljeća dio standardne opreme u brojnim automobilima, pogotovo onima više klase. Međutim, tome kod Ferrarija više neće biti tako, jer su Talijani zaključili da se ne mogu nositi s konkurencijom u obliku – mobitela.

Prema izjavi šefa marketinga Ferrarija za portal Drive, preslikavanje ekrana s mobitela u automobil najbolja je opcija kad je riječ o korisničkom sučelju i lakoći korištenja. Samim time sustav satelitske navigacije u automobilima suvišan je, smatra Emanuele Carando.

U kompaniji su svjesni da se njihove automobile ne vozi svakodnevno, pa ne žele vlasnike dodatno opterećivati time da se moraju s vremena na vrijeme iznova privikavati na sučelje njihove navigacije. S druge strane, svi u džepu već imaju bolji sustav, ugrađen u mobitele, na koji su naviknuti, pa će ga ubuduće moći koristiti i u luksuznim automobilima s markom propetog konjića. Nadolazeći modeli Purosangue i 12Cilindri, dakle, satelitsku navigaciju kao opremu neće nuditi, nego će se kupci morati oslanjati na sustave Apple CarPlay i Android Auto.