Ferrari prihvaća kriptovalute i u EU

Ferrari je objavio da će uskoro proširiti svoj sustav naplate u kriptovalutama s SAD-a i na prodajne zastupnike u Europi, što znači da će kupci moći svoje digitalno bogatstvo zamijeniti za luksuzni automobil

Autonet.hr četvrtak, 25. srpnja 2024. u 10:33

Ferrari, kao marka koja je simbol luksuza i bogatstva, okreće se i novoj generaciji bogataša, onih koji su svoju imovinu stekli u kriptovalutama. Nakon što je, prije manje od godine dana, omogućila kupnju svojih automobila za kriptovalute u SAD-u, sustav alternativnih načina plaćanja proširit će i na Europu, budući da se pokazao uspješnim. Europski prodajni zastupnici Ferrarija, dakle, moći će primiti i plaćanje u kriptovalutama od kraja ovog mjeseca, najavljeno je iz Maranella.

Kritptobogataši – navalite!

Do kraja godine najavljeno je širenje programa prihvaćanja kriptovaluta kao sredstva plaćanja na ostatak svijeta, u sve zemlje gdje je legalno provoditi transakcije kriptovalutama. U te će svrhe talijanski proizvođač koristiti usluge tvrtki specijaliziranih za kriptoimovinu i plaćanja, kako bi mogli jamčiti sigurnost takvih transakcija.

Vanjska rješenja osigurat će da prodajni zastupnici mogu primiti plaćanje u kriptu, a da pritom ne moraju sami procesirati transakciju. Umjesto toga, na račun će im sjesti protuvrijednost u klasičnoj službenoj lokalnoj valuti. Povrh toga, tehničko će rješenje omogućiti provjeru izvora sredstava, kao i zaštititi transakcije od fluktuacija vrijednosti kriptovaluta i lokalnih tečaja. Već sad, kažu iz Ferrarija, većina salona njihovih u Europi već može primiti kriptovalute kao sredstvo plaćanja.

Posljednji najavljeni Ferrari, model 12Cilindri, sa sprijeda središnje postavljenim atmosferskim V12 motorom snage 830 KS, primjerice, mogao bi tako koštati otprilike – "samo" 7 bitcoina.