Napušteni Teslin Roadster obrastao je korovom, a možda vrijedi bogatstvo

Netko je u San Franciscu na ulici ugledao neobičan prizor – prvu generaciju Teslinog Roadstera, parkiranu prije mnogo godina i već obraslu travom. Takav automobil danas bi se možda vrlo dobro prodao

Autonet.hr ponedjeljak, 15. siječnja 2024. u 16:45

Neobični pronalasci automobila, raznih prerada, neuspješnih projekata i vozila sličnih sudbina nisu rijetkost u ruralnim dijelovima svijeta, po šumama i zabačenim putovima. No, kada se Teslin električni automobil, Roadster prve generacije, nađe napušten usred metropole kao što je San Francisco, to će pobuditi znatiželju.

Misterij na ulici

Pronalazak upravo takvog je automobila korisnik faszer nedavno "prijavio" na Redditu, u specijaliziranom podforumu r/teslamotors. Prizor je nalik onome iz postapokaliptičnih filmova: električna cestovna jurilica polako propada, matirane boje, prljava i napuštena, zamagljenih farova, izgrebane karoserije i obrasla u travu i korov. Misterij Tesla Roadstera nije razriješen, ali se neke informacije ipak znaju.

Entuzijasti su ga već provjerili po boji karoserije i unutrašnjosti, pa zaključili da je riječ o jednom od prvih proizvedenih primjeraka, serijskog broja 180, koji na ulici stoji godinama. Navodno je posljednji put pomaknut 2019. godine, a vlasnik je jednom davno o njemu nešto pisao na internetskim forumima. Što se potom dogodilo s vlasnikom, nije poznato, kao niti razlog iz kojeg je svoj Roadster ostavio na milost i nemilost vremenu.

Nadležni za kontrolu parkiranja u San Franciscu ne smiju intervenirati, jer vozilo stoji na privatnom posjedu. Kada bi ga, pak, netko danas pokušao prodati, zainteresiranih bi sigurno bilo. Roadsteri s početka proizvodnje obično se ovih dana prodaju za šesteroznamenkaste dolarske iznose.