Nekima za vožnju treba koncentracija, a neki pritom slažu – Rubikovu kocku

Jedan je vozač u Španjolskoj uhvaćen kamerom kako za vrijeme vožnje istodobno slaže Rubikovu kocku, priča sa suvozačem i vozi. Snimka je objavljena da bi se skrenula pozornost na opasnost takvog ponašanja

Autonet.hr srijeda, 22. svibnja 2024. u 06:00

Španjolska uprava za sigurnost prometa (Dirección General de Tráfico, DGT) objavila je na društvenim mrežama kratki video zapis, snimljen kamerom iz policijskog helikoptera, a na njemu je vozač koji upravlja automobilom te usput ležerno slaže Rubikovu kocku. Iako je video nastao još 2019. godine, on je sada objavljen kako bi se svim vozačima skrenula pozornost na to da prilikom vožnje moraju biti koncentrirani na promet i cestu ispred njih.

Da bi stvar bila još gora, ovaj entuzijast za Rubikove kocke istodobno je vozio bez ruku, igrao se tom igračkom, pričao sa suvozačem, a da je pritom sjedio za upravljačem Peugeota 307 SW koji se autocestom kretao brzinom od čak – 126 km/h.

O opasnosti takvog ponašanja nije potrebno trošiti riječi. Iz DGT-a su popratno tek napisali da je nedovoljna pozornost u vožnji uzrok oko 32% prometnih nezgoda sa smrtnim posljedicama u Španjolskoj. Najčešće je riječ o korištenju mobitela, a Rubikova kocka ipak je razina distrakcije više, koju, nadamo se, nećete nikada dostići.