Nestao u 8 sekundi: Poljaka iznenadila snaga BMW-a M5

Na Redditu se pojavila kratka snimka onoga što se dogodi kada nedovoljno iskusan vozač sjedne za upravljač automobila s nekoliko stotina konjskih snaga

Autonet.hr petak, 18. kolovoza 2023. u 00:00

Svi sigurno znate za priču o nekom gastarbajteru koji je u inozemstvu zaradio ozbiljan novac, njime kupio kakvu moćnu jurilicu, pa se vratio u svoj rodni kraj kako bi se pokazao pred obitelji i prijateljima. Ovakva priča nije rezervirana samo za Balkan, već se može sresti diljem Istočne Europe – pa jedan zorni primjer dolazi iz Poljske.

Na kratkom videu, koji se pojavio na Redditu, vidimo tako jednog Poljaka s BMW-om M5 britanskih registracijskih oznaka, prema čemu su komentatori zaključili kako je upravo riječ o nekom povratniku s previše novca. U prvih par sekundi vidimo kako vozač "pali gume" na BMW-u, u namjeri da vrlo brzo starta iz mjesta i vjerojatno pokaže fenomenalno ubrzanje na novom asfaltu i ravnom dijelu ceste pred sobom.

Međutim, kao što bi se i očekivalo od neiskusnog vozača, nakon nekoliko metara gubi kontrolu nad vjerojatno 600 KS snažnim stražnjim pogonom, pa se zabija – u nadstrešnicu autobusnog stajališta. Time je 100-tinjak tisuća eura vrijedan BMW ostavio u stanju "totalke", a sam će vjerojatno postati temom razgovora u poljskom mjestu Gliwice, gdje je ovaj video nedavno nastao.