Vozio Lamborghinija i Harley-Davidsona, a primao naknadu za nezaposlene

Jedan je Australac od 2019. godine bio službeno nezaposlen, no pažnju policije je privukao svojim luksuznim automobilom i motociklom. Oboje mu je zaplijenjeno, a istraga će pokazati odakle mu sve to

Autonet.hr utorak, 27. kolovoza 2024. u 21:00

Kad na cesti ugledate nekoga tko vozi automobil poput Lamborghinija, ili pak motocikl marke Harley-Davidson, u pravilu možete zaključiti da je riječ o imućnoj osobi. Nikad ne biste, vjerojatno, očekivali da ta osoba istodobno prima naknadu za nezaposlene, odnosno da je "na birou", dok se u javnosti pojavljuje sa skupim nakitom, satovima i vozilima.

Upravo jedan takav 39-godišnjak u Australiji je ovoga proljeća bio privukao pozornost lokalnih istražitelja, koji se bave organiziranim kriminalom. Oni su otvorili istragu, a u srpnju su obavili i pretres doma osumnjičenog "nezaposlenog" bogataša.

Tamo su zaplijenili superautomobil Lamborghini Huracan u njihovoj ekskluzivnoj svijetloplavoj boji (Blu Cepheus), ništa manje luksuzni Harley-Davidson V-Rod u istoj toj boji te dva ručna sata marke Rolex. Prema policijskim informacijama, posjedovanje tih predmeta bilo je "nepošteno", tj. istražitelji nisu mogli utvrditi kako ih je vlasnik stekao, pa je zbog toga i optužen. Vrijednost zaplijenjene imovine iznosi preko pola milijuna australskih dolara, dok će se osumnjičenik morati početkom listopada pojaviti na sudu.

Istražitelji sumnjaju da se vlasnik Lamborghinija i Harley-Davidsona bavio nekim "mutnim" poslom, odnosno da je imao veze s organiziranim kriminalom. Dok se porijeklo imovine ne utvrdi, ona ostaje u posjedu policije.