Vulkanizeri u Rijeci organizirali bušenje guma na automobilima

Tri osobe su uhićene u Rijeci pod optužbom da su oštetili 46 ljudi te počinili ukupnu materijalnu štetu u vrijednosti oko 11.800 eura – bušenjem guma na skupocjenim vozilima, pa nuđenjem popravaka za iste

Autonet.hr petak, 12. siječnja 2024. u 16:45

Iz Policijske uprave primorsko goranske izvijestili su o bizarnom slučaju, u kojem su otkrili nevjerojatan "poslovni pothvat" trojice hrvatskih državljana iz Rijeke. Nakon višemjesečnog i opsežnog istraživanja oni su osumnjičeni za počinjenje kaznenih djela oštećenje tuđe stvari i poticanje.

Riječ je o osobama starosti 25, 28 i 35 godina za koje je utvrđeno da su tijekom prošle godine u Rijeci, u razdoblju od ožujka do kraja rujna, u dogovoru za ostvarivanjem protupravne imovinske koristi, bušili pneumatike na osobnim vozilima veće materijalne vrijednosti. Time su 46 hrvatskih i stranih državljana sveukupno oštetili za najmanje 11.800 eura. Osumnjičeni 35-godišnjak i 28-godišnjak su k tome 25-godišnjaka poticali na činjenje spomenutih djela za novčanu naknadu, a koju će dobiti nakon što oni oštećene pneumatike na vozilima zamjene i poprave, kažu iz policije.

Dogovorili bušenje, pa nudili popravak

Naime, isti su kao obrtnici vulkanizerskih radova se dosjetili da će po počinjenim nedjelima kružiti po mjestima događaja specijaliziranim i opremljenim vozilom za vulkanizerske radove i tako oštećenim vlasnicima vozila neposredno pružiti brzu uslugu popravka istih. Pri tome su tu uslugu naplaćivali u većem iznosu od uobičajene cijene i tako stekli oko 2.600 eura.

U sklopu istraživanja, a temeljem naloga Županijskog suda u Rijeci, provedene su pretrage doma i prostora, kao i vozila kojima se koriste 35-godišnjak i 28-godišnjak, na širem području Rijeke i tom prilikom je pronađeno i oduzeto više predmeta koji se dovode u vezu s počinjenjem opisane vrste kaznenih djela.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela oštećenje tuđe stvari, po završetku istraživanja kazneno su prijavljena sva trojica osumnjičenika, a 35-godišnjak i 28-godišnjak i za kazneno djelo poticanje te su njih dvojica, uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu, predani pritvorskom nadzorniku.