Ako nemate za Porsche 911, možda si možete priuštiti stolac u istom stilu

Švicarski proizvođač namještaja Vitra za Porsche će izraditi ograničenu seriju tri modela stolca, koje će Porscheovi stručnjaci tapecirati. Kolekcija je posveta modelu 911, a uskoro će biti puštena u prodaju

Autonet.hr četvrtak, 18. travnja 2024. u 10:13

Jedan od najcjenjenijih kolekcionarskih automobila u povijesti, Porsche 911, ima vjerne poklonike, a njegov proizvođač to uvelike koristi da bi im ponudio nove linije proizvoda, vezane uz taj automobil na neki način. Ovoga puta odlučili su se lansirati ograničenu seriju – stolaca, koje će za njih proizvesti švicarski proizvođač namještaja Vitra. Vitra i Porsche odlučili su se na ovu suradnju jer su, poručuju, i jedna i druga obiteljske tvrtke sa strašću prema dizajnu i tehnologiji.

Sjedenje kao u Porscheu

Rezultat suradnje je ograničena dizajerska serija Porsche Pepita Edition by Vitra, koja uključuje tri modela – "obični" blagovaonski stolac, uredski stolac te fotelju. Sve njih će u posebnu pepita tkaninu tapecirati Porscheov tim. Naime, tkanine sličnih uzoraka u modelu 911 koriste se od 1965. godine pa sve do današnjih dana.

Prva u nizu, Eames Plastic Side Chair Pepita Edition, spaja jednostavnost dizajna i funkcionalnost s visokokvalitetnim materijalima. Sjedalo je prilagođeno obliku tijela, konstrukcija je načinjena od crnog javora, dok je materijal presvlake kontrastno svijetlih tonova. Dizajn je posveta kultnom stolcu dizajnera Charlesa i Raya Eamesa iz 1950. godine. Serija je ograničena na 1.963 komada, a cijena svakog stolca je 911 eura.

Uredski stolac ID Trim L Pepita Edition presvučen je istom tkaninom, no nudi klasični mehanizam za podešavanje visine, nagiba i dubine sjedalice, kao i kod usporedivih modernih rješenja. Za dizajn je zaslužan Antonio Citterio, serija je ograničena na 911 primjeraka, dok je cijena svakoga 1.911 eura.

Dizajn fotelje Petit Repos Pepita Edition potpisuje također Citterio, a odlikuje se udobnim jastučićem na sjedalici te sličnom kombinacijom boja kao u prva dva proizvoda. Ovaj stolac najekskluzivniji je od ponuđenih, pa će biti izrađen u samo 99 primjeraka, po cijeni od 3.911 eura.

Sve navedeno bit će dostupno na Porscheovom webshopu od ponedjeljka, 22. travnja.