Policijska uprava Irvine u Kaliforniji nabavila i promovira Tesla Cybertruck kao PR vozilo

Policijska uprava u Irvineu, Kalifornija, predstavila je Tesla Cybertruck kao novo vozilo koje će se primarno koristiti za podršku programu edukacije o prevenciji zlouporabe droga (D.A.R.E.) i razne aktivnosti u zajednici, umjesto za uobičajene policijske patrole.

Autonet.hr četvrtak, 10. listopada 2024. u 02:06
📷 Screenshot/Facebook
Screenshot/Facebook

Službeni Cybertruck policijske postaje u Irvinu je adekvatno opremljen za interventne slučajeve, no njegova glavna svrha je privlačenje pozornosti i promicanje raznih preventivnih programa. Policijska uprava Irvine nada se da će ovo prepoznatljivo vozilo potaknuti bolju povezanost između policije i zajednice, posebice s mlađim učenicima.

U objavi na mreži X su napisali: "Uzbuđeni smo što predstavljamo ono za što vjerujemo da je prvi policijski Tesla Cybertruck u Kaliforniji. Kamion će podržavati naš program edukacije o otpornosti na zlouporabu droga (DARE) i napore u radu sa zajednicom."

Odabir Cybertrucka od strane policijske uprave Irvine nastavlja tradiciju korištenja specijalnih vozila koja privlače pažnju u svrhu edukacije i poboljšanja imidža policije. Ovu praksu godinama provode službenici odjela koji vode programe usmjerene na edukaciju učenika i javne prezentacije.

Terminator i 150 tisuća dolara

Promotivni video Cybertrucka uključuje glazbu iz filmskog serijala Terminator - odluka koja je izazvala znatiželju s obzirom na teme filmova i korelaciju između robota i policije.

Cybertruck je u policijsko vozilo nadogradio i modificirao specijalistički servis Unplugged Performance, koji se bavi Teslinim automobilima kad trebaju specijalni tretman. Nalazi se 50 kilometara udaljen od Irvinea, gdje je policijska postaja koja sada ima kamionet.

Neki su lokalni stanovnici kritizirali trošenje novca poreznih obveznika jer je kamionet koštao 150.000 dolara. Kažu da su mogli kupiti čak tri nova vozila i upotrijebiti ih za patroliranje, što bi polučilo veći učinak - ali tada mi ne bismo o tome ništa napisali.