Najnoviji Lambo postao je još atraktivniji, upoznajte Lamborghini Sián Roadster

Najsnažniji i trenutačno najatraktivniji superautomobil pod markom Lamborghinija dobio je i svoju Roadster verziju koja ga je učinila, ako je to uopće moguće, još privlačnijim, ljepšim i ekskluzivnijim

Autonet.hr petak, 10. srpnja 2020. u 00:00

Ovoga je tjedna otkriven sam vrh ponude talijanske marke pod znakom razjarenog bika - Lamborghini Sián Roadster. Nadogradnja je to na model Sián, superautomobil ograničene serijske proizvodnje koji se oslanja na temelje Aventadora, a pokreće ga kombinacija 6,5-litrenog V12 benzinca i 48-voltnog blagog hibrida, čija kombinirana snaga iznosi 819 KS. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h trebat će mu kraće od 2,9 sekundi.

Sián Roadster donosi istu ovu tehnologiju, no uz kokpit koji je potpuno otvoren "prema nebu", te za koji i sami dizajneri priznaju da je njihov najspektakularniji uradak ikada. Naravno, Lamborghini za ovaj model nudi brojne opcije prilagodbe unutrašnjosti kupcu, dok će svi modeli imati prepoznatljive nebesko plave detalje koji naznačuju njegovu električnu "dušu".

Izvana, tu je dizajn koji korijene vuče od prvog legendarnog modela Countach, ističe se prepoznatljivim svjetlosnim potpisom oblika slova Y i detaljima karoserije načinjenima od vidljivih pletenih ugljikovih vlakana, pa sve do stražnjih šesterokutnih svjetala poznatih s "običnog" Siána.

Originalni Sián bit će proizveden u samo 63 primjerka, dok će Roadster varijanta biti još ekskluzivnija – Lamborghini ih je namjerio sklopiti tek 19 komada. Ovi brojevi zajedno tvore 1963., godinu kada je kompanija osnovana. Posvetu ovoj godini nedavno smo vidjeli i u obliku superluksuzne jahte. Cijena po komadu? Oko 3,6 milijuna dolara.