"Autonomni" skupi McLaren zaletio se u još skuplji Maybach

Bizaran se video širi društvenim mrežama. Iako nije sasvim jasno što se događa i zašto, vidljivo je da superautomobil nekoliko puta udara u luksuzni SUV, na čuđenje svih prisutnih

Autonet.hr srijeda, 7. kolovoza 2024. u 09:00

Superautomobil marke McLaren, vjerojatno model 600LT, vrijedan je oko 200.000 američkih dolara. No, kao i svaki drugi automobil s automatskim mjenjačem, ostavite li ga u položaju "Drive" i pustite kočnicu, polagano će se samostalno kretati unaprijed. Nije, stoga, preporučljivo izaći iz automobila dok je mjenjač tako postavljen, a upravo to je vjerojatno učinila osoba s ovog videa. Prema čuđenju i panici, može se zaključiti da je vozač ostavio mjenjač u "Driveu" i zaključao se izvan automobila.

Napušteni je McLaren potom "autonomno" krenuo naprijed pa odmah udario u luksuzni SUV marke Maybach, vrijedan možda i dvostruko više. Zaglavio se pod njegov visoki stražnji odbojnik svojim aerodinamičnim prednjim krajem, a kad je vozač Maybacha pokušao "pobjeći", McLaren se u njega – zabio još jednom.

Netko je snimio video tog incidenta, pa se on vrlo brzo proširio društvenim mrežama. Snimka je nastala u nepoznato vrijeme i na nepoznatoj lokaciji, a nazvana je prigodno "novi samovozeći McLaren".