Vozi Miatu kao da ju je ukrao – jer vjerojatno i jest

Snimka koju je teško objasniti snimljena je ovoga tjedna u Teksasu. Autocestom je jurila Mazda Miata, blokiranih kotača, stružući po cesti i ostavljajući za sobom vatreni trag

Autonet.hr petak, 8. ožujka 2024. u 16:35

Nakon što pogledate video iz Teksasa, snimljen na jednoj tamošnjoj autocesti ovoga tjedna, imat ćete mnogo upitnika nad glavom. Netko je, naime, snimio Mazdu MX-5 (Miata) kako juri i ostavlja za sobom snop iskri, a sve to je rezultat – teškog struganja cijelog podvozja po cesti. Automobil je očito već neko vrijeme vožen na taj način, budući da u neobičnoj snimci vidimo i da mu je prednji kotač već dopola "pobrušen". Video je objavljen u popularnom Redditofom podforumu Idiots in cars.

Što je i zašto natjeralo nepoznatog vozača da ovako uništi automobil za sada nije poznato – sve što možemo znati jesu špekulacije iz komentara. Mnogi sugeriraju da je automobil ukraden, u bijegu oštećen, pa da se lopov pokušava kako-tako spasiti. Drugi, pak, kažu da se Miate u SAD-u vrlo rijetko kradu, jer dolaze s ručnim mjenjačem, što je pak nepremostiva prepreka za mnoge.

Kako god bilo, snimka je vrlo bolna za gledanje svakom ljubitelju automobila.