Pobjednički bolid Formule 1 u Sarajevu dobio "kaznu za parkiranje"

Nekoliko dana prije početka nove sezone, F1 bolid Red Bull Racinga, kojim je Max Verstappen osvojio Svjetsko prvenstvo, bio je na promotivnoj turneji u Sarajevu, gdje je privukao pozornost na neočekivan način

Autonet.hr petak, 1. ožujka 2024. u 16:58
📷 @formula1god / X
@formula1god / X

Red Bull je, u sklopu promotivnih aktivnosti uoči početka nove sezone Svjetskog prvenstva Formule 1, ovoga tjedna dovezao pobjednički bolid Maxa Verstappena i u Sarajevo. Tamo je on osvanuo u ponedjeljak, pa bio izložen na nekoliko lokacija tijekom dana – od Baščaršije do Narodnog pozorišta.

U svemu tome bilo je vremena i za šalu. Naime, dok je bio bočno parkiran na ulici, na bolidu su se neplanirano našle – kazne za pogrešno parkiranje. Društvenim mrežama počele su kružiti fotografije "kažnjenog" F1 bolida, uz razne komentare o tome tko je i zašto kazne tamo ostavio. Misterij je nedugo zatim razriješio lokalni portal.

Na webu Radiosarajevo.ba otkrivena je pozadina priče, čiji je cilj bio nasmijati građanke i građane Sarajeva, kako kažu. Maja Đozo, media network menadžerica u Red Bullu, potvrdila je da bila riječ o internoj šali: "Znate kako u gradu kažu 'eto me za 5 minuta', pa nestanu, tako smo se htjeli malo našaliti na taj način. Našli smo neke stare kazne i odlučili da nasmijemo ljude, u duhu Sarajeva. Mnogi su nam rekli da im je ovo bilo simpatično, a i pripadnici MUP-a koji su naišli, fotografirali su se s 'kaznama' i bolidom", izjavila je.

Red Bull i ovime potvrđuje ono što smo od ranije znali – da su majstori u marketingu i privlačenju pozornosti.