Policija u SAD-u zaustavila "NLO" na putu za Roswell

Prometni policajac u Oklahomi nije mogao vjerovati svojim očima kad je ugledao "leteći tanjur" na cesti, i nije bio jedini – na putu za festival izvanzemaljaca ovaj je neobični automobil bio zaustavljen četiri puta

Autonet.hr četvrtak, 18. srpnja 2024. u 23:10
📷 Oklahoma State Police
Oklahoma State Police

Nedavno se u američkom gradu Roswellu (savezna država Novi Meksiko) održao UFO Festival, događanje posvećeno svim ljubiteljima izvanzemaljskoga, onima koji vjeruju u to da je upravo tamo 1947. godine pao NLO, ali i svima željnima tematske opuštene izvanzemaljske zabave. Među posjetiteljima našao se i par koji je iz svojeg Indianapolisa do Roswella putovao vlastitim – neidentificiranim letećim objektom.

Oni su se pak proslavili svojim neobičnim vozilom zahvaljujući policiji Oklahome, koja ih je zaustavila, opomenula zbog manjeg prometnog prekršaja, ali i, oduševljena viđenim, fotografirala te objavila na društvenim mrežama. Ovaj NLO-automobil zapravo je prerada modela Geo Metro iz 1991. godine, što je pak Suzukijev tadašnji model Cultus, preimenovan za sjevernoamerička tržišta.

📷 Oklahoma State Police
Oklahoma State Police

Preradio ga je u vlastitom aranžmanu izvjesni Dennis Bellows, za potrebe vlasnika Stevea Andersona, koji je sada i "uhvaćen" u vožnji neobičnim vozilom. Izrada je trajala osam mjeseci, gotovo sve na njemu je ručni rad i izrađeno posebno za njega – do posljednjeg prekidača u kabini ili pak sirene, koja umjesto klasičnog zvuka proizvodi zvuk laserskog pucnja.

Putem do festivala bračni par Anderson policija je zaustavljala čak četiri puta, vjerojatno želeći provjeriti legalnost njihovog "uradi sam" automobila.