Šef Toyote prevrnuo GR Yarisa na krov, pa ga ponosno izložio u razvojnom pogonu

Prvi čovjek Toyote Akio Toyoda poznat je i kao strastveni vozač utrka, a kao takav nije imun na udese. Krajem prošle godine završio je na krovu s trkaćim Yarisom, a potom je oštećeno vozilo pokazao javnosti

Autonet.hr četvrtak, 13. lipnja 2024. u 11:05

Akio Toyoda 67-godišnji je predsjednik uprave automobilskog giganta Toyote, a u slobodno vrijeme voli voziti trkaće automobile svoje kompanije. Toliko je u tome strastven, da ima čak i pseudonim pod kojim nastupa na utrkama, Morizo Kinoshita. Utrkivao se do sada na 24 sata Nürburgringa, a s vremena na vrijeme niti nezgode ga nisu zaobišle.

Posljednja od njih dogodila mu se na japanskoj testnoj stazi Shimoyama, u prosincu prošle godine. Vozeći trkaćeg GR Yarisa naletio je na barijeru uz stazu, usred zavoja i na šljunku, pa je automobil u trenutku završio na krovu. Toyoda, ili bolje rečeno Morizo, i njegov suvozač izvukli su se bez ozljeda, a Yaris je nedavno dobio počasno mjesto. Naime, prilikom nedavnog otvaranja novog istraživačkog i razvojnog centra Toyote u Shimoyami, poprilično oštećeni GR Yaris stajao je parkiran iza prvog čovjeka kompanije, dok je držao svečani govor.

Pojasnio je Toyoda i razlog iz kojeg je ponosno izložio svoj slupani bolid. Moto razvoja u Toyoti glasi "Vozi, polomi, popravi", a njegova vožnja i nezgoda najbolji su pokazatelj da se toga zaista i drže.

Morizovu nezgodu možete pogledati u priloženom videu, najzanimljiviji dio počinje nakon 10 minuta: