Lada Niva Travel prodaje se u Rusiji za oko 63.000 kuna

Nova inačica Lade Nive, najavljena krajem prošle godine, od ovoga je tjedna u prodaji na području Ruske Federacije, gdje se kupcima nude probne vožnje, narudžbe, pa čak i kupovina preko weba

Autonet.hr utorak, 9. veljače 2021. u 00:00

Lada Niva, legendarni automobil iz SSSR-a i danas Rusije, ima kultni status na području cijele istočne Europe, gdje slovi za neuništivog terenca. Krajem prošle godine AVTOVAZ, dio Renault grupe, objavio je kako je počeo sa serijskom proizvodnjom njezine nove verzije. Lada Niva Travel osvježena je i redizajnirana u skladu s današnjim trendovima, ističe se velikim farovima i agresivnim prednjim krajem, kao i stražnjim LED svjetlima i naglašenim branicima.

Moderna dodatna oprema

Zadržala je gotovo u potpunosti klasičan interijer, ali uz dodatak infotainmenta i on je moderniziran. Lada ističe i sasvim modernu dodatnu opremu koja uključuje klima uređaj, stražnju kameru s mlaznicom za njezino ispiranje, dva zračna jastuka, te čak i grijani vjetrobran kao i grijače u sjedalima i retrovizorima.

Prilikom najave doznalo se i ponešto tehničkih detalja. Lada Niva Travel dostupna je u off-road i cestovnoj verziji koje se razlikuju po dodatnoj opremi. Svi modeli dolazit će, pak, s trajno uključenim 4×4 pogonom s blokadom diferencijala, benzinskim motorom od 1.700 cm3 koji razvija 80 KS, troši nešto preko 10 litara na 100 kilometara te omogućava najvišu brzinu od 140 km/h.

Povoljna cijena u Rusiji

Sada iz Lade potvrđuju da je u preko 300 prodajnih salona diljem Rusije moguće pogledati, isprobati i kupiti Nivu Travel, a osim kod ovlaštenih zastupnika novi se terenac može naručiti i preko web trgovine. Cijena – za "neuništivi" terenski SUV poput ovoga, čak i nije previsoka. Najave su govorile da bi početna verzija mogla koštati oko 9.000 eura, no AVTOVAZ je i tu pomalo iznenadio – osnovna inačica košta tek 747.900 rubalja, odnosno oko 63.000 kuna.

Na izbor kupcima daje se pet razina opreme i osam boja, od kojih proizvođač ističe zelenu nijansu "Amazonia" kao zaštitnu boju ovog modela.

Lada Niva Travel u karakterističnoj zelenoj "Amazonia" boji
Lada Niva Travel u karakterističnoj zelenoj "Amazonia" boji