Apple Vision Pro na glavu pa za upravljač Cybertrucka? Reagirao i ministar prometa

Jedan je Amerikanac ovoga tjedna privukao pozornost vožnjom Teslinim Cybertruckom, dok je na glavi nosio novi Appleov uređaj za virtualnu stvarnost. Iako je riječ samo o privlačenju pažnje, vrlo je opasno

Autonet.hr petak, 9. veljače 2024. u 06:00

Nedavno na tržište pušteni Teslin Cybertruck hit je u svijetu automobila, otprilike jednako kao što je u svijetu tehnologije hit također novi proizvod Applea, naglavni set Vision Pro. I kamionet i naglavnik skupi su, namijenjeni tek uskom krugu korisnika, no jedan od njih uspio je domoći se oba – pa ih kombinirao kako bi privukao pozornost.

Korisnik društvene mreže X pod nadimkom @lentinidante nataknuo je na glavu Vision Pro, potom sjeo za upravljač Cybertrucka, pa tako "vozio" pored policije, sugerirajući da bi mogao biti uhićen. Nakon što se njegova snimka viralno proširila Internetom, priznao je da je sve bilo inscenirano, odnosno da je "vožnja" trajala tek oko pola minute, a nitko nije uhićen. Pored policijskog automobila odlučili su se provozati samo jer je on slučajno bio tamo, na nevezanom zadatku.

Ipak, snimka je pobudila mnogo interesa, toliko da je na sve reagirao i američki ministar prometa Pete Buttigieg, također na X-u. On je objavio snimku vozača Cybertrucka s Visionom Pro na glavi, pa naglasio da svi sustavi pomoći vozaču trenutačno dostupni zahtijevaju da je vozač potpuno uključen u vožnju i u svakom trenutku kontrolira vozilo. Implicirao je time da je ovdje riječ o prekršaju, a revni komentatori dodali su i da Cybertruck za sada uopće ne dolazi s "autopilotom", što čini prekršaj još težim.

U svakom slučaju – opasno, glupo i bespotrebno privlačenje pozornosti, koje je moglo dovesti do težih posljedica.