Kupili pola milijuna dolara vrijedan Porsche i nakon pola sata sletjeli u rijeku

Porsche 911 GT3 RS skupocjeni je sportski automobil, koji nije lako pronaći na tržištu, još ga je teže kupiti, a čini se da ga je teško i – voziti. Potvrđuje to nedavni slučaj iz SAD-a

Autonet.hr petak, 26. travnja 2024. u 17:23
📷 Imgur / Whereisspike
Imgur / Whereisspike

Društvenim mrežama kruže fotografije jednog skupocjenog i rijetkog modela Porschea, potopljenog u vodi, potom izvučenog u prilično jadnom stanju. Model u pitanju je Porsche 911 GT3 RS, koji se proizvodi u vrlo ograničenom broju primjeraka, i kompanija ga ne želi prodati "svakome".

U redovnoj ponudi njegova je cijena oko 225 tisuća dolara, no rezerviran je isključivo za prave pasionirane ljubitelje Porschea, kolekcionare i one koji se nađu na posebnom popisu, pa je zbog toga cijena takvog jednog automobila i daleko veća na sekundarnom tržištu.

A na njemu se od prije koji dan nalazi – jedan primjerak manje. Naime, netko je u SAD-u "iskeširao", navodno, 460 tisuća dolara za svoj Porsche 911 GT3 RS, da bi nakon samo pola sata njime sletio u rijeku. Fotografije nakon incidenta su na društvenim mrežama objavili vozači šlep službe, koji su sportsku jurilicu izvukli iz vode.

📷 Imgur / Whereisspike
Imgur / Whereisspike

Vozač i suvozač izvukli su se bez težih ozljeda, ali su "lakši" za pola milijuna dolara (ili osiguravajuća kuća) – jer prema fotografijama se čini da potopljenom Porscheu spasa baš i nema. Ako i ima nade da opet bude u voznom stanju, popravak će biti papreno skup.