Postaje li to novi trend? Još jedan Porsche iskasapljen zbog farova

U samo nekoliko dana pojavio se i drugi slučaj u kojem su lopovi rasjekli prednji dio Porschea, samo kako bi iz njega uzeli vrijedna prednja svjetla. Ovoga puta nastradao je model 911 Carrera

Autonet.hr petak, 2. veljače 2024. u 11:48

Nevjerojatan se trend, čini se, širi Europom. Slično kao što se već duže vrijeme kriminalci bave krađom skupih katalizatora s automobila, u potrazi za potencijalno vrijednim sirovinama, sada su im meta postali i skupocjeni – farovi luksuznih automobila. U nekoliko dana na Redditu se pojavilo već drugo svjedočanstvo o krađi cijelog prednjeg sklopa svjetala iz dvaju Porschea.

Prvi, o kojem smo također pisali, bio je Taycan Sport Turismo iz Düsseldorfa, koji je otvoren poput konzerve ostavljen bez LED Matrix svjetala, tržišne vrijednosti oko 3.500 eura. Drugi je model 911 Carrera, prema registracijskim pločicama parkiran negdje u Nizozemskoj. I on je na sličan način ostao bez prepoznatljivih mu svjetala, uz daleko veću počinjenu štetu na karoseriji.

Na eBayu se farovi i za taj model prodaju po oko 3.000 eura po komadu, pa kradljivci i tu vide potencijalnu zaradu. Oštećenom vlasniku, pak, preostaje ili naplatiti se od osiguranja (ovisno o tome kakvu policu ima) ili samostalno pokriti trošak popravka, koji će značajno nadmašiti cijenu farova.