Podravci se baš i ne snalaze u novom rotoru

Novi kružni tok izrađen je u Koprivnici, no vozači tamo se na njemu ne snalaze, ne znaju niti osnovna pravila, pa je tako i nastao video s nekoliko zanimljivih prometnih situacija

Autonet.hr srijeda, 1. svibnja 2024. u 12:00

Na raskrižju Cvjetne ulice i Ulice Antuna Mihanovića u Koprivnici nedavno je osvanuo manji kružni tok, tek iscrtan crvenom i bijelom bojom nasred raskrižja. Za sada je on još u fazi izrade, pase promet njime odvija bez fizičkih barijera, odnosno rubnika, pa vozači novu regulaciju shvaćaju više kao okvirne upute za vožnju, a ne kao zaista važeća pravila.

Jedan je stanovnik uspio snimiti par situacija, na kojima se vidi da lokalno stanovništvo zaista preko rotora vozi kako hoće i zna, u suprotnom smjeru, izravno preko crvenog središnjeg kruga i slično. Snimku je objavio lokalni portal ePordavina.

Video na Facebooku već ima preko 3.000 komentara, neki od kojih pozivaju da se vozačima sa snimke trajno oduzme vozačka dozvola, dok drugi ističu da je problem ipak u signalizaciji. Naime, do dovršetka novog prometnog rješenja ne smije se skidati stara signalizacija, pa znakovi na prilazu raskrižju ne daju naslutiti da se sada tamo nalazi kružni tok. Nadajmo se da će stvar uskoro biti riješena i da će se Podravci naviknuti na novu regulaciju prometa prije negoli netko tamo nastrada.