Zatvoreno je popularno parkiralište Paromlin, nadomak centra Zagreba

Mnogima je parkiralište Paromlin bilo primarni izbor, kada su morali automobilom doći u blizinu središta Zagreba, a nisu željeli ući u sami centar. No, ono je sada zatvoreno, pa je potrebno to imati na umu

Autonet.hr ponedjeljak, 8. travnja 2024. u 14:50

Idete li automobilom prema središtu Zagreba, imajte na umu važnu informaciju: javno parkiralište Paromlin zatvoreno je! Ovo parkiralište bilo je prilično popularno posljednjih godina, i rijetko se na njemu uopće moglo naći slobodno mjesto tijekom dana, budući da je omogućavalo relativno jeftino parkiranje automobila u blizini gradskog središta.

450 mjesta manje

Za doći s Paromlina do središta grada trebalo je tek propješačiti kroz pothodnik, i našli biste se na Glavnom kolodvoru ili Trgu kralja Tomislava, a automobil bi mogao cijeli dan tamo ostati parkiran po fiksnoj cijeni od nekada 10 kuna, odnosno 1,32 eura. No, ovo parkiralište, s 450 mjesta, zatvoreno je od početka ovoga tjedna zbog izgradnje nove Gradske knjižnice Grada Zagreba i društveno-kulturnog centra Paromlin, javlja Index.

📷 Flammard / Wikimedia
Flammard / Wikimedia

Iz Zagrebačkog holdinga su korisnike tog parkirališta uputili na korištenje parkirališta Zagrebački velesajam – istok, koje je sanirano i od 5. travnja se parkiranje na njemu ne naplaćuje. Ono je, kažu, dobro povezano s Glavnim kolodvorom Zagreb autobusnim linijama javnog gradskog prijevoza. U svakom slučaju, mislite li automobilom do centra Zagreba, imajte na umu da je opcija parkiranja kod Paromlina za sada nedostupna.

Iz Grada kažu da do kraja godine planiraju otvoriti parkiralište s oko 380 mjesta na prostoru Gredelja, a u konačnici parking na području Paromlina će se riješiti podzemnom garažom s oko 330 mjesta na prostoru novog kompleksa.