Novi rekord: Više od 900 Tesli priredilo "light show"

U finskom mjestu Espoo tamošnji je klub ljubitelja Tesle ugostio čak 902 automobila, sinkronizirao im svjetla uz glazbu te tako oborio dosadašnji svjetski rekord za najveći automobilski svjetlosni spektakl

Autonet.hr nedjelja, 13. listopada 2024. u 06:00

Protekle subote, 5. listopada, ljubitelji i vlasnici Teslinih automobila iz Finske okupili su se u mjestu Espoo, u organizaciji udruženja Tesla Club Finland, kako bi oborili svjetski rekord. Tom je prigodom na ovalnu trkaću stazu Vermo stiglo čak 902 automobila, ali i tisuće gledatelja koji su željeli svjedočiti ovom prizoru. Kao i ranije, svi uključeni automobili dobili su posebne instrukcije od organizatora te su svojim svjetlima priredili sinkronizirani "light show".

Programirani spektakl

Za te je potrebe posebno odabrana glazba, na koju su automobili reagirali kombinacijom svojih prednjih i stražnjih svjetala, svjetala za maglu, žmigavaca… pa je tako nastao vizualni performans poput nijednog dosad. Sve to omogućava opcija u tim automobilima, nazvana Tesla Light Show, koja vlasnicima omogućava izvođenje unaprijed programiranih sekvenci, ali dodavanje vlastitih svjetlosnih koreografija – poput ove viđene u Finskoj.

Okupljanje 902 vozila i njihovo koordiniranje za ove potrebe novi je (doduše, neslužbeni) svjetski rekord. Isti klub finskih vozača Tesli držao je i dosadašnji rekord, postavljen u studenome prošle godine, kad su za potrebe svjetlosnog spektakla bili okupili 687 Teslinih vozila.