Vozačica spašena iz kabine kamiona koja je visjela s mosta

Prošloga petka u američkom Louisvilleu jedna je vozačica tegljača imala nevjerojatnu sreću da nije sletjela u rijeku s 20-ak metara visokog mosta, već je zapela na ogradi. Spasitelji su imali izazovan zadatak izvući je

Autonet.hr ponedjeljak, 4. ožujka 2024. u 10:43

Nevjerojatni prizori snimljeni su protekloga petka u američkom Louisvilleu (savezna država Kentucky), gdje je jedna vozačica tegljača čudom ostala živa i neozlijeđena. Prilikom prelaska preko jednog mosta doživjela je prometnu nezgodu, o kojoj pojedinosti nisu objavljene. No, nakon nje kamion je sletio s kolnika te probio ogradu mosta, pa je nekim čudom ostao zaglavljen napola.

Čudesno zaglavljen

Kabina kamiona, zajedno s vozačicom, ostala je visjeti 20-ak metara iznad rijeke Ohio, dok je prikolica ostala zaglavljena u ogradi i djelomično na mostu – spašavajući život vozaču. U pomoć su odmah pozvane hitne službe. Lokalna vatrogasna postrojba spustila je ljestve do kabine, odande je jedan njihov hrabri vatrogasac izvukao nesretnu vozačicu, pa su ih oboje užetom i vitlom podigli iz visećeg kamiona.

Na kraju je objavljeno da je vozačica, unatoč priličnom oštećenju kabine i činjenici da je bila na korak do pada u provaliju, na sigurnom, živa i zdrava. Prizori spašavanja, nalik onima iz akcijskih filmova, snimljeni su u ključnim trenucima spasilačke akcije.

Ispravak: Originalni članak govorio je o vozaču kamiona, no ipak je riječ o vozačici.