Cybertruck pretvoren u vozilo hitne pomoći, no gdje smjestiti pacijenta?

Jedna je dobrotvorna organizacija poklonila volonterskoj hitnoj službi u New Jerseyu novi Teslin električni kamionet, kako bi on poslužio u intervencijama. Reakcije javnosti nisu baš pozitivne

Autonet.hr ponedjeljak, 5. kolovoza 2024. u 13:31

Mjesto Lakewood u američkoj saveznoj državi New Jersey dom je prvog vozila hitne pomoći koje je nastalo adaptacijom Teslinog futurističkog električnog kamioneta Cybertruck. Automobil je doniran židovskoj volonterskoj hitnoj službi Hatzulas Nefashos, pa potom presvučen u naljepnice s vidljivim crveno-bijelo-plavim detaljima, opremljen sirenama i rotirajućim signalnim svjetlima. Ovo vozilo trebalo bi poslužiti za hitne intervencije, a njegove prve snimke u akciji odmah su postale viralne na TikToku i drugdje.

@shita_hakdosha

The Hatzulas Nefushos 🚑 Cybertruck EMS unit in action in Lakewood NJ #cybertruck #ems

♬ original sound - Shita Hakdosha

Međutim, osim oduševljenja jedinstvenim vozilom i kritike su prilično izražene. Neki su odmah primijetili da je Cybertruck, iako oveći kamionet i dalje tek – kamionet, a ne kombi s prostorom za liječnike i pacijente. Iako ima oveći teretni prostor, u njega je nemoguće u ležećem položaju smjestiti osobu kojoj je potrebna medicinska skrb, pa je sva prilika da će pacijente morati prevoziti, pokaže li se za tim potreba, na stražnjoj klupi.

Dovitljivi komentatori na društvenim mrežama već su izbacili i niz duhovitih komentara. Jedan piše da je odlično imati Cybertruck, jer se pacijente umjesto na defriblirator može izravno priključiti na njegovu bateriju, dok je jedan radikalniji napisao da bi radije umro nego da ga se spašava u tako ružnom vozilu.