Ford u odabranim modelima omogućio instaliranje karaoke aplikacije

Nekoliko modela novih Fordovih električnih automobila prvi će dobiti mogućnost instaliranja aplikacije Stingray Karaoke, koja će se pokretati u sklopu infotainmenta

Autonet.hr četvrtak, 19. rujna 2024. u 21:15

Novi način zabave stiže i u modele koji nisu, kao Teslini, izrađeni kao automobili potpuno digitalizirane unutrašnjosti. Najavio je to Ford, koji će u svojim novim automobilima modela F-150 Lightning, a potom i Mustang Mach-E, podržavati instaliranje aplikacije Stingray Karaoke. Aplikacijom se upravlja putem središnjeg zaslona u kabini, dostupan je opsežan katalog s pjesmama na 38 jezika, dok je sučelje dostupno na 36 jezika.

Pjevanje u vožnji

Budući da pjevanje uz glazbenu podlogu ne zahtijeva skidanje pogleda s ceste niti pretjerano ometa vozača, ova će se funkcija moći koristiti dok je vozilo parkirano, ali i dok je u pokretu. Jednom kad putnici odluče na ovaj se način zabavljati, pokrenut će aplikaciju, putem QR koda jedan od njih će spojiti svoj mobitel na nju kako bi je mogao kontrolirati, birati pjesme uz koje će pjevati, i slično. Kad je željena pjesma pokrenuta, njezin tekst će se prikazivati na središnjem zaslonu, pa će sve biti spremno da vozač i putnici rekreiraju svoju verziju emisije Carpool Karaoke.

Nakon što mogućnost stigne u F-150 Lightning i Mustang Mach-E, diljem SAD-a, Kanade, Meksika i Europe, s vremenom će se ista aplikacija moći instalirati i na infotainment sustave ostalih novijih Fordovih modela, kao što je Explorer te nekoliko modela marke Lincoln (Navigator, Aviator, Nautilus).

Kao razlog za uvođenje ove mogućnosti u svoja vozila, iz Forda ističu "donošenje radosti" među putnike, koji će uz zajedničko pjevanje moći stvarati nove uspomene sa svojim obiteljima i prijateljima. Ovaj potez na tragu je već spomenute Tesle, ali i Volkswagena, Audija i BMW-a, koji unutar infotainmenta u svojim automobilima nove generacije počinju nuditi opcije za igranje videoigara.